Eveli Saue lõpetab sportlaskarjääri

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eveli Saue tänasel pressikonverentsil.
Eveli Saue tänasel pressikonverentsil. Foto: Toomas Huik

Laskesuusataja Eveli Saue teatas tänasel alaliidu pressikonverentsil, et teeb tippspordiga lõpparve.

«Lähitulevikus mina kindlasti tippsporti ei tee,» teatas IT-ettevõttes Webmedia analüütikuna töötav Saue. «Aga pink on meil pikk ja tahaksin noori aidata.»

Saue võttis eelmisel aastal tippspordist vaheaasta, kuid osales siiski Ruhpoldingu MMil, kus sai 15 km tavadistantsil 35. koha. Samuti osales nädalas kümme tundi treeninud Saue Holmenkolleni MK-etapil ja Eesti meistrivõistlustel.

«Mul on väga hea meel vaadata noorte jõulist esiletõusu ning ma loodan, et nad jõuavad kaugele. Mina omalt poolt tahaksin neid selles igati aidata, nõu ja jõuga, et nende tee oleks lihtsam, kui see minul oli. Ma usun, et suuremas plaanis on sellest rohkem kasu, kui minu enda tippspordi tegemises,» kommenteeris Saue.

«Ei, treeneriks ei hakka, pigem näen ennast sellise mentori, moraalse toetajana, kus saaksin oma kogemusi edasi anda,» valgustas Saue tulevikuplaane.

«Sporti teen loomulikult edasi, sport on tore, nii et ei maksa ära ehmatada või mingeid järeldusi tegema hakata, kui ma Eesti MV-l starti ilmun. Samuti - kui tase lubab ja koondisel peaks mind vaja olema, siis samasugused dessandid nagu sellel aastal Oslo MK-le ja MMile pole välistatud,» lisas ta.

Lehtla tahab olümpial särada

Seevastu Kadri Lehtla loodab Šotsi olümpiamängudel särada. «Hooajale tagasi vaadates - läks suhteliselt hästi. Sõitsin välja senise MK-karjääri parima koha,» rääkis Lehtla.

«MK hooaja kokkuvõttes tulin siiani parimale, 48. kohale. Head meelt teeb ka see, et kümnest stardist MK-l ja MMil tulin kuus korda 30 hulka ja kaks korda 20 sisse. IBU Cupil hoidsin mõnda aega liidripositsiooni. Tulemused olid enamasti esikümnes, parim oli neljas koht. Oma meeskonnaga tegime õige otsuse, et stardin hooaja esimesel poolel IBU Cup sarjas - kokkuvõttes oli see igati õigustatud. Need tulemused andsid mulle palju motivatsiooni tulevikuks,» vaatas Lehtla tagasi lõppenud hooajale.

«Olen puhanud ning 1. maist alustasin uut treeninghooaega. Järgmisel hooajal on peaeesmärk murda Nove Mesto MMil kümne hulka.  2010. aasta kevadel alustatud treeningprogrammi tipphetk peab saabuma 2014 Šotsi olümpiamängudel,» rääkis Lehtla tulevikust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles