Kreek leidis uue klubi, Venno jätkab otsinguid

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ardo Kreek tõmbab pärast suviseid koondisemänge selga Paris Volley vormi.
Ardo Kreek tõmbab pärast suviseid koondisemänge selga Paris Volley vormi. Foto: Raigo Pajula

Eesti võrkpallikoondise keskründaja Ardo Kreek leidis endale uue klubi Prantsusmaalt, liitudes aastaks nimeka Paris Volley meeskonnaga.


Enne Varssavi Polütehnikumiga liitumist pool aastat Rennes’is pallinud Kreek põhjendas Prantsusmaale naasmist lõbusalt: «Pariis tundus tore linn, kus võiks aasta mängida.»

Samas tunnistab ta, et pole veel jõudnud süveneda, kes täpselt komplekteerimisfaasis olevas meeskonnas järgmisel hooajal mängivad. Huvitava kokkusattumusena saab eestlane kokku Läti koondise temporündaja Armands Celitansiga, kes oli kolm aastat tagasi väga lähedal, et asendada Tallinna Selveris just välismaale lahkunud Kreeki.

Poola klubil rahamured

Mulluse hooaja lõpetas Paris Volley põhiturniiri kaheksanda kohaga ja kaotusega play-off’i avaringis. Klubi hiilgeajad jäävad aga eelmisse kümnendisse, kui 2001. aastal võideti koguni Euroopa meistrite liiga. Prantsusmaa meistriks on 1998. aastal asutatud klubi tulnud koguni seitsmel korral, viimati 2009. aastal.

Kreek oleks enda sõnul olnud valmis karjääri jätkama ka senises klubis, kui Polütehnikumi poleks vaevanud rahalised raskused. «Poola liiga oli mulle ideaalne, ent seal kehtib kolme võõrmängija piirang. Kehvemasse klubisse ei tahtnud minna, kõrgemal olnuks aga raske koosseisu pääseda. Ma ei oleks Varssavist muidu ära tulnud, aga finantsraskuste tõttu olin selleks sunnitud.» Kreegi sõnul on poolakatel vaja tasuda veel päris palju. «Nad on mulle ikka kõvasti võlgu – palgad ja ka eelmise aasta boonus. Need pole küll mingid üüratud summad, aga tore oleks see raha siiski kätte saada.»

Ehkki lõppenud hooajal jõudis Polütehnikum CEV Challenge Cupi sarjas koguni finaali, kus tuli ülinapilt alla vanduda kodusele konkurendile Czestochowa Tytanile, hindab Kreek hooaega kokkuvõttes keskpäraseks, kuna koduses sarjas jäi eesmärk saavutamata.

«Sihiks oli pääseda viie sekka ja teenida eurokoht.» Oma mängu üle eestlane aga ei nurise. «Olümpiakvalifikatsiooni järel tekkis väike väsimusauk ja vorm muutus kehvaks, aga sellest sain umbes kuu ajaga üle. Muus osas võib rahule jääda,» lausus ta.

Hooaja tipphetke ehk eurokarika finaali hindab Kreek koondisega EM-finaalturniiril osalemise kõrval karjääri meeldejäävaimaks sündmuseks. «See on siiski üks suuremaid finaale. Variante oli meil kõvasti, kuid natuke jäi puudu. Oleks võinud ju kulla saada, aga olen hõbedagagi rahul,» nentis Kreek.

Venno ei kiirusta

Pingipoisiks ei lähe ta ka Prantsusmaale. «Klubist lubati, et pääsen põhikoosseisu. Miinimumeesmärgiks on viies koht ja pääs eurosarja,» sõnab ta.

Uut leivaisa otsib ka Friedrichschafeniga Saksamaa karikavõitjaks tulnud, kuid meistrivõistlustel sedapuhku poolfinaali pidama jäänud Oliver Venno. Siiski ei välista ta Saksamaal jätkamist, ent see sõltuvat hetkel rohkem klubi soovidest. «Kui suvepuhkusele läksin, ütlesid nad, et kui leiavad odavamalt sama head diagonaalründajad, siis palgatakse nemad,» sõnas Venno.

Saksamaal, Itaalias, Venemaal või Poolas karjääri jätkata sooviva Venno sõnul on tema vastu esmast huvi tuntud kõigist neist riikidest. Kõige konkreetsem on olnud Itaalia meistriliigas mullu poolfinaali jõudnud nimeka Pallavolo Modena huvi.

«Tean, et olen nende jaoks üks variantidest,» sõnas Venno, kes aga lepingu sõlmimisega liigselt kiirustada ei kavatse. «Mida varem klubi leian, seda parem, aga ka eelmistel kordadel olen teinud lepingud alles suvel,» sõnas ennast hetkel rannavõrkpalliga vormis hoidev Venno rahulikult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles