Hito liitub korvpalli meistriliigaga

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korvpall.
Korvpall. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti meistrivõistluste esiliigas 2. koha saanud Kohtla-Järve Hito klubi juhtkond otsustas taotleda kohta meistriliigas. Suure tõenäosusega vastab korvpalliliit nende soovile positiivselt.


«Geograafilises mõttes on väga hea, kui sealt regioonist on meistriliigas üks meeskond,» tõdes Eesti meistriliiga tegevjuht Rauno Pehka. «Oleme nendega sellel teemal suhelnud, ent lõpliku otsuse langetavad korvpalliliidu juhatus ja meistriliiga nõukogu. Uutele liitujatele esitatakse tavaliselt tingimused, mis tuleb täita.» Jutt käib rahalistest garantiidest ja mängijate eelnimekirjast.

Hito klubi tegemistega tihedalt seotud Ida-Virumaa spordiaktivisti Rene Kundla sõnul langetati otsus neljapäeval toimunud nõupidamisel. Meistriliiga meeskonna tekkimiseks on Jõhvis ja Kohtla-Järvel soodne pinnas. Hito sai tänavu esiliigas 2. koha, lisaks võitles Euroopa liigas kõige kirkamate medalite eest nende U-20 meeskond. Klubil on ka korralik noortepüramiid.

«Otsustasime meistriliiga kasuks, et tagada meie noortele arenguvõimalus. Esiliigas jätkamine ei anna neile enam midagi,» selgitas Kundla. «Seal on kolm esimest teistest selgelt üle ja seepärast oli palju 40-punktilisi võite – need ei anna arengule kuigi palju juurde.»

Hito esindajad annavad endale aru, et ainult esiliiga seltskonnaga pole mõtet meistriliigasse minna. Kundla sõnul täiendatakse koosseisu kahe korvialuse mängijaga. «Vaatame Venemaa poole, aga loodame ka suvel Eestis mängiva USA noortemeeskonna peale. Kuuldavasti on sealt tänavu tulemas parem seltskond,» teadis Kundla. Meeskonna tugevdamine on ka üks korvpalliliidu nõudmisi.

Hito eelarve pole veel teada, kuid virumaalaste arvates peaks saama hakkama umbes 50 000 euroga. «Siis suudame konkureerida Valga ja Pärnuga,» uskus Kundla.    

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles