Autoralli MM-sari hädas: suursponsor lahkus keset hooaega

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autoralli MM-sarjal ei lähe rahaliselt hästi.
Autoralli MM-sarjal ei lähe rahaliselt hästi. Foto: SCANPIX

Autoralli MM-sari jäi ilma mitme miljoni naela suurusest sponsorlepingust Nokiaga.

WRC komisjoni esimees Jarmo Mahonen tunnistas Autospordile, et läinud nädalavahetusel sõidetud Kreeka ralli jäi suurfirma ja MM-sarja viimaseks ühiseks ettevõtmiseks. Täna eemaldati firma logod ka sarja ametlikult kodulehelt.

MM-sarja ja hiigelkontserni vaheline pikaajaline leping tõi kuuldavasti sarjale igal hooajal sisse 2,5 miljonit naela ehk arvestatava osa eelarvest. «See on meile suur hoop,» möönis ka Mahonen. «Küsimus ei olnud ainult rahasummas, Nokia oli ka väärt koostööpartner. Tegemist oli äärmiselt hea platvormiga.»

Kontserni tagasitõmbumise üheks peapõhjuseks pidas Mahonen asjaolu, et MM-sari jäi hooaja alguses ilma promootorist. Samas kinnitas soomlane, et uus promootor tehakse avalikuks 15. juunil maailma motospordinõukogu istungjärgul. Ta ei välistanud võimalust, et FIA võtab selle töö ise enda kanda.

Märksõnad

Tagasi üles