Sõber: eurosarja minek on kindel

Peep Pahv
, Sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti u20 koondise peatreener Andres Sõber.
Eesti u20 koondise peatreener Andres Sõber. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Rakvere Tarvas läkitab täna FIBA Euroopa osakonna arvele kopsaka rahasumma, mis on tagatiseks, et nad osalevad uuel hooajal EuroChallenge sarjas. Rakva korvpalli jaoks on see ajalooline samm.

«Mul on nii hea meel, nagu oleksin oma meestega EMil viiendaks tulnud,» sõnas Tarva peatreener ja klubi juht Andres Sõber eile. «Saime tagatisraha suhtes ühe hea toetajaga kokkuleppele – täna (eile – toim.) õhtul kantakse raha meile üle ja reedel kanname me selle edasi. Sarjas osalemise avalduse esitasime juba varem.»

Sõber annab endale aru, et eurosarjas ja Balti liigas osalemine eeldab hästi komplekteeritud meeskonda. Kogenud juhendaja pole istunud käed rüpes, vaid tegeleb aktiivselt mängijate otsimiseha. Nädala alguses käis ta koos oma abilistega Lätis toimunud treeningulaagris ja vaatas seal mängijateturul saadaval olevaid pallureid.

«Panime kolm meest omale listi kirja. Üks neist on Maris Laksa, kah ülejäänu nimed ei tule praegu meelde, aga tegemist oli 207 cm pikkuse keskmängija ja tagant visakajaga,» selgitas Sõber. «Möödunud hooajal meil mänginud meestest on võimalik Juris Umbraško naasmine. Aga sellest peab veel rääkima.»

Sõber vaatab ringi ka kodumaisel mängijate turul. Eile käis ta Tallinnas ja kohtus seni TTÜs pallinud Illimar Pilgi ja kaks hooaega Kalev/Cramo pinki nühkinud Kaido Saksaga. Mõlemad mehed lubasid Sõbrale oma valikutest lähiajal teada anda.

«Mõned mehed puhkavad praegu Miamis. Tahaks neile hüüda, et hallo… siin käib juba komplekteerimine,» lausus Sõber naerdes. Kerge torge oli ilmselgelt mõeldud USAs puhkavate Aivar Kuusmaa ja Gert Kullamäe aadressil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles