Heas vormis Škele viidi ootamatult haiglasse

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimastel aastatel kalevlaste üheks liidriks olnud Armands Škele (paremal) peab haiguse tõttu pidama mängupausi.
Viimastel aastatel kalevlaste üheks liidriks olnud Armands Škele (paremal) peab haiguse tõttu pidama mängupausi. Foto: Liis Treimann

BC Kalev/Cramo korvpallimeeskonna mängumees Armands Škele sattus laupäeval meningiidiga haiglasse.
 

2011. aasta jaanuaris BC Kalev/Cramo korvpallimeeskonnaga liitunud Armands Škele üritas toona pärast meningiidist paranemist taas korvpallurina jalgu alla saada ning ta kerkis kalevlaste üheks liidriks. Laupäeval sattus ta sama haigusega uuesti haiglasse.

Škele oli tänavuseks suveks teeninud pärast paariaastast pausi kutse ka Läti korvpallikoondisesse ning seniste trennide põhjal loodeti temalt suurt panust. Nüüd peab aga rahvusesindus ilma temata hakkama saama.

Eile teatas Armands Škele vend Aigars Twitteris, et intensiivravipalatis viibinud korvpalluri seisund on paranenud. Ka tema agent Arturs Kalnitis kinnitas, et sportlane viibib haiglas, kuid tema tervislik seisund on stabiiline.

Koondises heas hoos

«Olen suhelnud tema agendiga ning täna (eile) on tal juba parem. Päris täpset ülevaadet tema seisundist meil praegu ei ole. Uuel nädalal saab arvatavasti täpsemat infot,» sõnas Kalev/Cramo mänedžer Kaarel Sibul. «Hoiame ka ise tema seisundil silma peal. Praegu pole talle veel kõiki teste tehtud ja edasist on raske ennustada.»

Laupäeva hommikul osales Škele veel Läti rahvuskoondise treeningul, aga pärastlõunal ilmnesid tal terviseprobleemid ning seejärel pöördus ta juba arstide poole. «Midagi sellist ei osanud küll keegi oodata. Ta läbis koondise laagris kõik meditsiinilised testid ning näitajad olid väga head. Ta oli olnud isegi kõige paremas füüsilises vormis ja selles vallas noorematele kaaslastele silmad ette teinud,» lisas Sibul. «Juhtunu oli kõigile suureks üllatuseks. Väidetavalt oli koondises temaga arvestatud kui põhimehega.»

Praeguseks ei ole veel teada, kui pikalt peab lätlane haiglas olema ja millal võiks ta taas palliplatsile naasta. Augusti keskpaigas algavatest Läti koondise EM-valikmängudest jääb ta aga kindlasti eemale. «Kui kõik läheb normaalselt, siis peab ta paar nädalat haiglas veetma. Tõenäoliselt ei tohi ta järgneva nelja kuni viie nädala jooksul treenida,» sõnas Läti koondise peatreener Ainars Bagatskis kohaliku alaliidu vahendusel.
«Järgmisel nädalal üritan temaga ka ise suhelda. Loodame väga, et ta paraneb ning sügisel saab ta taas meie meeskonda aidata,» lisas Sibul.

Škele jaoks on see juba kolmas kord, kui ta on meningiidi tõttu haiglasse sattunud. Enne lõppenud nädalavahetust oli lätlane viimati sama haigusega hädas 2010. aastal, kui ta käis ka operatsioonil, et tulevasi haigushooge vältida.

Uus leping olemas

«See on suurepärane, et pärast teistkordset meningiidi põdemist pole mul esinenud mingeid komplikatsioone. Arstid ütlesid mulle, et operatsiooniga ei oleks tohtinud enam mingil juhul viivitada. Kui ma peaksin ka kolmandat korda haigeks jääma, siis see võib lõppeda halvasti,» sõnas Škele kaks aastat tagasi pärast paranemist ajakirjale Ieva.

Viimased poolteist hooaega Kalev/Cramo ridades pallinud Škele sõlmis hiljuti Eesti klubiga lepingu ka algavaks hooajaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles