Politsei vahistas Taaramäe tiimikaaslase, kuid Cofidis tuleb homme starti

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Remy di Gregorio.
Remy di Gregorio. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa politsei vahistas täna Rein Taaramäe meeskonnakaaslase Cofidise tiimis, prantslase Remy Di Gregorio. Teda kahtlustatakse seotuses dopinguainetega kaubitsemisega.

Cofidis andis avaldatud pressiteates teada, et homme on meeskond siiski stardis. Di Gregorio on aga tiimi ridadest kõrvaldatud. Sama kinnitati ka tund hiljem pressikonverentsil.

Meeskond teatas, et kui Di Gregorio vastu esitatud süüdistused tõele vastavad, lõpetatakse temaga otsekohe leping, hetkel on mees aga tuuril sõitvast koosseisust kõrvaldatud. «Samas usume, et tegu on üksikjuhtumiga ja selle tõttu ei tohiks karistada puhtaid rattureid, seega ei tohiks see mõjutada meeskonna osalemist Tour de France’il. Homme oleme stardijoonel,» seisab Cofidise pressiteates.

Politsei korraldas täna varahommikul reidi Bourg-en-Bresse'is asuvasse hotelli, kus Cofidis ööbis. Di Gregorio võeti vahi alla ja viidi Marseille'sse.

Eelmisel aastal algatatud juhtumiga seoses on Marseille's täna juba kaks inimest vahistatud. Di Gregorio liitus Cofidisega tänavu talvel. Uurimine algatati aga juba siis, kui ta sõitis mullu Astana meeskonnas, seega ulatuvad ilmselt ka dopinguainete vahendamise juured sellesse aega.

Prantsusmaa ajalehe L'Equipe andmetel jäi di Gregorio uurijatele vahele seetõttu, et tema sülearvutist tehti kõne sooritusvõimet parandavate ainete müügis kahtlustatavatele isikutele. Ajalehe väitel võibki kahe kinnipeetud isiku näol olla tegemist müüjatega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles