Tallinna Kalev alustab treeninguid peatreenerita

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Klandorf.
Kalle Klandorf. Foto: Laura Oks

Samal ajal kui Eesti tugevamate korvpalliklubide komplekteerimisralli on hoo maha võtnud, tegelevad väiksemad meeskonnad omale mängijate otsimisega. Näiteks Tallinna Kalevit vedava Kalle Klandorfi sõnul on tal kokkulepped sõlmitud enamiku mullugi meeskonnas pallinud eestlastega.


«Treeningud juba käivad, esialgu tegelen meeskonnaga ise. Peatreeneri suhtes on asjad lahtised,» rääkis Klandorf. Kaks viimast hooaega meeskonda juhendanud Indrek Reinbok viibib praegu lastega suvelaagris. Postimehele teadaolevalt võibki ta panna rõhu just järelkasvu arendamisele, leides väljundi esiliigas. «Ilma meeskonnata treenereid ikka leiab. Näiteks Üllar Kerde on sügisest vaid tavaline kooliõpetaja,» märkis Klandorf.

Seega peaksid Kalevis mängima Mario Paiste, Roland Prii, Raido Roos, Mihkel Kurg, Henri Aimre ja Riho Suija. Ivar Tuliti jätkamine pole selge, kaks noortekoondise pallurit, Rauno Nurger ja Martin Jurtom lahkusid aga meeskonnast juba möödunud hooaja lõpus.  

Kuluaarides on levinud info, et Kaleviga võib liituda seni Tarvas pallinud tsenter Viljar Veski. Möödunud hooaja jättis ta vigastuse tõttu pooleli ning Andres Sõber pole tema jätkamisest huvitatud. Klandorf ei välistanud Veski palkamist, kuid ei tõtanud ka kokkulepet kinnitama.

«Esialgu tuleb välja selgitada, kuidas ta on vigastusest taastunud,» sõnas ta.

Mullu pallis Kalevi rivistuses neli leegionäri, ent uuel hooajal ei jätka neist keegi. Klandorfi väitel ei kavatse ta enne septembri algust uusi välismaalasi Eestisse tuua. «Leegionäride arvu on praegu raske öelda, kuid ilmselt piirdume kahe või kolme mängijaga. Vajame täiendust just nendele positsioonidele, kus Eestis valitseb pallurite põud,» mõtiskles Klandorf ja tõdes, et jutt käib tsentrist ja teravast tagamängijast. «Ühtegi lepingut pole me veel sõlminud.»

Postimehe andmetel on Kalevil juba üks ameeriklasest tagamees välja valitud. Tegemist on mullu Saksamaal pallinud 26-aastase mängumehega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles