Aava: sellise korraldusmeeskonnaga on lagi käes

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmo Aava
Urmo Aava Foto: Peeter Langovits

Rally Estonia peakorraldaja Urmo Aava sõnul tundis ta esimest korda, et suureks rahvapeoks kujunenud üritusel hakkasid asjad toimima nii nagu vaja. Samas tunnistas ta, et praeguse korraldusmeeskonnaga on lagi saavutatud ning võistluse arendamiseks tuleb meeskonda suurendada.


«Samamoodi jätkates või natuke juurde pannes saavad inimesed varsti südameataki,» nentis ta. «Silver Kütt, Tarmo Hõbe, mina ise ja meie ainus palgaline töötaja Kristi Jeenas – me kõik tegutsesime viimasel piiril ja olime ööde kaupa üleval, et kõik asjad saaksid tehtud. Nüüd tuleb meil maha istuda ja mõelda, kas ja kuidas edasi minna.

Jätkamisel on vaja struktuuri muuta.»
Samas möönis Aava, et mõne aastaga hästi sissetöötatud ürituse lõpetamine poleks õige. Arenguks on aga kaks teed: kas jätkata praeguse skeemi järgi ja hoolitseda ise selle eest, et igas klassis oleks kohal heal tasemel sõitjad, või üritada liitumist IRC-sarjaga.

«IRC-sarja lülitumine läheb maksma umbes pool miljonit eurot ja see sisaldab ka otselülitusi Eurosporti. Koos muude kulutustega vajaksime sellise ralli jaoks ligikaudu miljon eurot,» rääkis Aava. «Samas ei saaks siis WRC-autod startida. Minu hinnangul on praegune formaat atraktiivsem.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles