Reinar Hallik: Rumeenia liigas võib korralikult teenida

Peep Pahv
, Sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reinar Hallik.
Reinar Hallik. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Pärast EM-valiksarja lõppu siirdub Eesti koondislane Reinar Hallik  Rumeeniasse, et jätkata oma karjääri sealses kõrgliiga meeskonnas U-Mobitelco Cluj. 28-aastase Halliku ülemineku taga on tänavu Valgas mängiv tagamängija Heiko Rannula.


«Ta helistas mulle ja pakkus sellise variandi välja. Otsustamiseks anti aega 48 tundi,» meenutas Hallik. «Alguses ei tundunud see pakkumine kuigi ahvatlev, ent uurisin sealse liiga kohta mõnelt samas mänginud mehelt ja sain teada, et seal on täiesti korralik tase. Meistriliiga kolm esimest pääsevad otse eurosarja – järelikult pole nad nõrgad.»

Halliku teada liigub Rumeenia liigas ka korralikult raha. Esimest aastat seal pallivatele meestele ei maksta just kõige heldemalt, ent juba mitu aastat samas mänginud parimate meeste teenistus pidi küündima 10 000 euroni kuus.

Halliku teada mängib Rumeenia liigas palju Balkanilt ja USAst pärit korvpallureid.
U-Mobitelco Cluj rivistuseski on lisaks temale veel neli leegionäri – kaks ameeriklast, kanadalane ja horvaat. Tõsi, neil kõigil on seljataga mittemidagiütlev karjäär teisejärgulistes klubides.

Eesti peab oma viimase EM-valikmängu 11. septembril, neli päeva hiljem peab Hallik olema uue koduklubi käsutuses. Mis teda seal täpselt ees ootab, ei osanud ta aga öelda. «Peatreeneriga pole ma rääkinud, seepärast ei tea ma tema nõudmistest või harjumustest midagi.

Loodan, et talle meeldib selline mäng, kui pikk mees keerab ennast katte järel korvist eemale,» mõtiskles Hallik. «Kui ta nõuab ainult alla pööramist, olen ilmselt varsti kodus tagasi.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles