Keel: võimalik, et teeme koosseisus mõne muudatuse

Peep Pahv
, Sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti koondise peatreener Avo Keel.
Eesti koondise peatreener Avo Keel. Foto: Laura Oks

Eesti võrkpallikoondise peatreeneri Avo Keele sõnul pole võimatu, et enne reedel Tallinnas algavaid EM-valikturniiri teise ringi kohtumisi teeb ta meeskonnas mõne muudatuse. «Teisipäeval kogunevad kõik 15 meest Tallinna treeningutele ja me võime nende põhjal teha koosseisus vahetusi,» sõnas ta.


Eesti võrkpallurid on end mänginud keerulisse seisu. EM-valikturniiri esimeses ringis Belgias kaotati kõik kolm kohtumist 2:3. Asjade selline käik oli Keelele halb üllatus, ent samas pole lootus kokkuvõttes kahe parema hulka jõuda kadunud. «Kui võtame kodus vähemalt üheksa punkti, oleme igal juhul kahe parema hulgas,» märkis Keel.

Esimeses ringis valmistas Keelele kõige suuremat meelehärmi kaotus alagrupi eeldatavale autsaiderile Iisraelile. Ta nentis, et ei oska hoolealuste sellist esitust isegi kommenteerida. «Minu peatreeneriks oleku ajal oli see valikmängudes esimene selline sahmakas. Varem oleme kõik kohustuslikud võidud kätte saanud,» rääkis ta ja lisas, et Hollandile ja Belgiale polnud minimaalsed kaotused nii hullud.

Keelele valmistas muret üheks koondise rünnakute liidriks peetud Keith Puparti seisund. Kontrollmängudes hästi tegutsenud meest tabas Belgias seletamatu häda. «Pärast esimest mängu tunnistas ta, et tunneb end väga kehvasti. Teise mängu eel ütles, et kõik on hästi, aga oli näha, et tegelikult polnud. Kolmanda mängu keskel tuli ja ütles, et ei jaksa lüüa,» kirjeldas Keel. Täna hommikul läheb Pupart vereproovi andma. «Siis saame selguse, mis teda vaevab,» lisas Keel.

Samas leidus turniiril ka mängijaid, kes pakkusid peatreenerile positiivset emotsiooni. Esimese kohtumise keskel vahetusest sekkunud Oliver Venno tõusis teises ja kolmandas kohtumises meeskonna parimaks pommitajaks.

«Meil oli Oliveriga suvel väga tõsine jutuajamine ning ta hakkas pärast seda end liigutama. Paraku võtab vormi kogumine aega,» rääkis Keel kontrollmängude ajal veel selgelt alavormis olnud diagonaalründajast.
Uueks hooajaks veel lepinguta Vennol on pingutamiseks stiimulit küllaga. Belgia turniiri ajal tekkis talle kosilane – Montenegro klubi Budvanska.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles