Eesti napp kaotus ja natuke jalgpalli

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerd Kanter (keskel) oli Kosel individuaalarvestuses parim. Koos Kanteriga seisavad poodiumil Erik Cadee (vasakul) ja jalgpallisokke kandnud Ehsan Hadadi.
Gerd Kanter (keskel) oli Kosel individuaalarvestuses parim. Koos Kanteriga seisavad poodiumil Erik Cadee (vasakul) ja jalgpallisokke kandnud Ehsan Hadadi. Foto: Mihkel Maripuu

Tänavu Kosele kolinud maailma parima kettaheitevõistkonna selgitamisel pidi Eesti sel korral leppima teise kohaga. Samas meeskondade teistsugusel komplekteerimisel jäänuks võit aga eestlastele, lisaks leidsid maailma tipud võistluse ajal aega ka jalgpalli mängida.

Kettaheitjate võistkondlikul jõuproovil krooniti võitjaks Euroopa koondis, kelle ridades heitis hollandlane Erik Cadee 63.79 ja rootslane Da­niel Stahl 60.25. Teise koha saanud eestlaste tiimis oli individuaalses arvestuses parima Gerd Kanteri tulemuseks 64.62 ja Aleksander Tammertil 58.98. Kokkuvõttes jäi Eestit võitjatest lahutama 44 cm.

«Arvan, et natuke jäi meeskondlik võit minu taha, oleksin pidanud rohkem heitma,» sõnas Kanter, kes lisas, et see jäi tänavusel hooajal tõenäoliselt tema viimaseks stardiks. «Tammertit vaevasid kerged terviseprobleemid.»

«Puudu jäigi sellest, et olin vahepeal natuke tõbine. Täna oli tunne hea, kuid meetrike jäi vajaka,» lisas vahepeal kõhuhäda käes vaevelnud Tammert.

Arvan, et natuke jäi meeskondlik võit minu taha, oleksin pidanud rohkem heitma.

Kui võistkondlikus arvestuses jäi Eesti teiseks, siis väheke teistmoodi tiime komplekteerides oleks võit võinud jääda ka kodumaale. Nimelt tegi väga hea võistluse Eesti teise meeskonda kuulunud 23-aastane Martin Kupper, kes sai viimases voorus kirja 60.96, mis andis talle individuaalarvestuses viienda koha.

«Mul ei ole kahju enda kohta kellelegi teisele loovutada. Juhtus nii, et tema oli teises võistkonnas. Tiimid panime sel korral paika Eesti meistrivõistluste põhjal. Positiivne, et on järelkasvu,» rääkis Tammert.

Varem on parimat kettaheitemeeskonda selgitatud Tallinnas, kuid sel aastal koliti võistlus Kosele. Kui alates 2007. aastast toimuval võistlusel oli esialgselt ühes tiimis kolm liiget, siis edaspidi on piirdutud kahemeheliste võistkondadega.

«Tänavune seltskond on väga head sõbrad ja sellises võtmes saaks võistlust ka edaspidi korraldada,» märkis Tammert. «Saksamaa koondist ei õnnestunud sel korral kohale saada, kuid see on kõik eelarves kinni.»

«Võistlus on seni toimunud hästi ja kooslus on olnud hea. Kõik mehed elavad üksteisele kaasa,» kiitis jõuproovi järel paljude soovijatega koos poseerinud Kanter juba traditsioonilist mõõduvõttu.

Kettaheitevõistluse ajal leidis individuaalses arvestuses kolmanda koha saanud Londoni OM-hõbe Ehsan Hadadi aega ka jalgpalliga žonglöörimiseks. Mõningate oskuste näitamise järel jõudis tema juurde ka Piotr Malachowski, kellele Hadadi ka lahkelt palli söötis. Vaatamata vahepealsele kõrvalepõikele jõudsid mõlemad mehed ära teha kõik kuus katset kettaringis.

Eestisse kokku tulnud tippheitjatel seisab nüüd ees veel üks võistlus, kui nädalavahetusel võetakse üksteiselt mõõtu Tõrvas. «Lisaks minule võistlevad seal Hadadi, mõlemad venelased, kaks horvaati ja Eesti teise võistkonna liikmed,» märkis Tammert.

Kettaheide

Võistkondlik arvestus

1. Euroopa (Erik Cadee, Daniel Stahl) 124.04

2. Eesti (Aleksander Tammert, Gerd Kanter) 123.60

3. Poola (Robert Rubanek, Piotr Malachowski) 121.81

4. Maailm (Benn Harradine, Ehsan Hadadi) 120.90

5. Horvaatia (Martin Maric, Roland Varga) 118.76

6. Eesti II (Priidu Niit, Martin Kupper) 115.53

7. Venemaa (Nikolai Sedjuk, Bogdan Pištšalnikov) 111.24

Individuaalne arvestus

1. Gerd Kanter 64.62

2. Erik Cadee 63.79

3. Ehsan Hadadi 61.58

4. Piotr Malachowski 61.27

5. Martin Kupper 60.96

6. Martin Maric 60.65

...

10. Aleksander Tammert 58.98

14. Priidu Niit 54.57

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles