Programmis «Male koolidesse» osaleb 650 koolilast

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Male
Male Foto: chessblog.com

Oktoobrist alustavad kaheteistkümnes Eestimaa koolis maleõpinguid kokku 650 peamiselt teise klassi last. Pilootprojekti eestvedajaiks on Eesti Maleliit ja Kasparov Chess Foundation.           

Üle maailma läbi oma fondi laste ja noorte seas malet propageeriva Garri Kasparovi sõnul on male mängimine kasulik iga lapse arengule, sest muudab mitmete uuringute kohaselt lapsed enesekindlamaks ning tagab lisaks reaalainetest arusaamisele edukuse ka teistes ainetes.

«Kuigi programm peaks lähiaastail jõudma paljudesse Euroopa Liidu riikidesse, on mul eriti hea meel, et Eestis oleme napilt poole aastaga jõudnud ideetasandist pilootprojektini,» sõnas male eksmaailmameister Garri Kasparov.          

«Male koolidesse» pilootprojektis osalevad alanud õppeaastal Tallinna Vanalinna Hariduskolleegium, Gustav Adolfi Gümnaasium, Pärnu Koidula Gümnaasium, Miina Härma Gümnaasium, Tartu Descartes’i Lütseum, Tartu Kommertsgümnaasium, Kuusalu Keskkool, Kiviõli Vene Gümnaasium, Jõhvi Vene Gümnaasium, Ahtme Kool, Juhkentali Gümnaasium ja Tartu Mart Reiniku Kool.         

Kasparov Chess Foundationi välja töötatud maleõppe programmis on võimalik osaleda 8-16 aastastel kooliõpilastel, Eestis alustatakse pilootprojekti raames algõppega just kõige nooremate laste seas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles