Kalev/Cramo otsib igaks juhuks uut mängujuhti

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Kalev/Cramo peatreener Aivar Kuusmaa.
Kalev/Cramo peatreener Aivar Kuusmaa. Foto: Margus Ansu

«Kui jalg talle valu ei teinud, vaatasime, et päris huvitav mängujuht. Nüüd annab aga jalg tunda ja koos sellega on kadunud ka kiirus ja teravus – nii pole võimalik mängujuhina tegutseda,» rääkis Kalev/Cramo peatreener Aivar Kuusmaa oma meeskonna ameeriklasest tagamehest Derek Glasserist.

Peatreeneri jaoks on probleem õhus. Möödunud hooaja jalavigastuse tõttu vahele jätnud Glasseri jalg teeb taas valu ning Kalevi treeneritel ja klubi juhtkonnal on vaja tõsiselt kaaluda, kas hoida teda meeskonnas või hakata kohe uut mängujuhti otsima.

«Martin Müürsepal oli sarnane vigastus. Tänapäeva meditsiinis saab seda leevendada geelisüstidega, ent selleks peab mängija ise nõus olema. Tegemist on päris kalli protseduuriga,» selgitas Kuusmaa ja tunnistas, et igaks juhuks vaadatakse taas ringi ka mängijate turul. «Glasseri katseaeg kestab nädalavahetusel Peterburis toimuva turniiri lõpuni, hiljemalt siis tuleb langetada otsus.»

Teine ameeriklasest tagamees, Ty Abbott jõudis samuti Kalevi särgis end vigastada, ent nüüd on ta taas mängukõlblik ja vähemalt esialgu pole Kuusmaal tema vastu pretensioone. «Esmaspäevases kontrollmängus sai ta küll vaid kolm korda palli, ent see tulenes meie närvilisest rünnakust. Kaitses on ta igatahes väga aktiivne,» märkis ta.

Eesliiniga on Kuusmaal vähem probleeme, arusaamatuks on talle jäänud aga teist aastat meeskonda kuuluv Bamba Fall, kes on kontrollmängudes tegutsenud ebakindlalt. «Ma ei saagi aru, mis teda häirib – võib-olla see, et tema kohale toodi teine korralik tsenter ja nüüd on konkurents suurem,» mõtiskles Kuusmaa.

Kalevi peatreeneri sõnul pole esimesed kontrollmängud rahuldust pakkunud, ent sellel olevat ka omad objektiivsed põhjused. Treeningutel pole meeskond näiteks viis viie vastu veel mänginudki. Ühisliiga mängud algavad 8. oktoobril ning Kuusmaa usub, et vahepealse ajaga loksuvad paljud asjad meeskonnas paika.

Tagasi üles