Dennis lahkub meeskonna päästmise nimel jäädavalt McLarenist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ron Dennis
Ron Dennis Foto: Reuters / Scanpix

Jaanuaris McLareni vormel-1 tiimi bossi kohalt tagasi astunud Ron Dennis teatas täna, et lahkub ka meeskonna tegevjuhi kohalt. Dennis kinnitas, et keegi ei käskinud tal tagasi astuda, vaid see oli tema enda soov.

Dennise seesugune samm on tingitud soovist päästa McLarenit MM-sarjast väljaheitmisest, vahendab Planet-F1.

«Tunnistan, et minuga pole alati lihtne läbi saada,» lausus 40-aastase vormelikarjääri lõpetanud Dennis. «Olen alati McLareni eest kõvasti võidelnud ja kahtlen, et Max Mosley või Bernie Ecclestone minu lahkumise pärast kurvastavad. Aga keegi ei käskinud mul seda teha, see oli mu enda otsus.»

McLarenil tuleb 29. aprillil Maailma Mootorispordi Nõukogu (WMSC) ees seista, et anda aru tänavuse hooaja alguses lahvatanud valetamisskandaali kohta.

61-aastane Dennis andis jaanuaris meeskonna juhtimise ohjad üle Martin Whitmarshile.

«Kui 16. jaanuaril tiimibossi kohalt lahkusin, küsisin endalt korduvalt, kas peaksin Austraalia etapile kaasa sõitma, otsustasin seda teha,» selgitas Dennis McLareni pressiteates. «Tuleb tunnistada, et seal oli veider olla, kuna ma polnud enam boss. Malaisia GP-etappi vaatasin kodust telekast ja see oli lihtsam kui arvasin.»

«Kartsin, et kuna olin nii mitu aastat igal etapil kohapeal olnud, on telerist võistluse vaatamine emotsionaalselt raske katsumus, aga see oli üllatavalt lihtne,» lisas Dennis.

Kuigi Dennise lahkumise peamine põhjus on vähendada McLareni karistust, on sel ka teine tagamõte – nimelt kaalus maailmameister Lewis Hamilton meeskonnast lahkumist, ent nüüd heidab ta ilmselt need mõtted peast.

Tagasi üles