Kumb jääb peale – Kanepi või Peer?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Shahar Peer
Shahar Peer Foto: AFP / Scanpix

Kaks aastat tagasi oli Iisraeli tennisist Shahar Peer Eesti esireketist Kaia Kanepist kindlalt tugevam, ent nüüd tasuks Föderatsiooni karikasarja Maailmaliiga üleminekumängudel panustada pigem eestlanna võidule.



Kuigi piigad ise sel teemal rääkida ei soovi, on nende kahe vastasseis nädalavahetuse mängudest kindlasti intrigeerivaim. Kas või juba sellepärast, et Peeri treener on Kanepi endine juhendaja Pablo Giacopelli. Aga see ei puutu praegu asjasse.



«Kaia on küll hea tennisist, aga ma ei tulnud siia ainult teda võitma,» ei soovinud Peer oma kohtumist Kanepiga üle tähtsustada. «Tulin Eestisse koos Iisraeli koondisega, olen tiimiliige ja tahan koos tiimiga Eesti alistada.»



Sellegipoolest palus Postimees Eesti naiskonna kaptenil Rene Buschil ning Giacopellil neiude mängu ja võiduvõimalusi pisut analüüsida.



Seni on Kanepi ja Peer üksikmängudes kohtunud kolmel korral. 2006. aastal alistas toona edetabeli 35. real paiknenud Peer Prahas tabeli 84. kohal olnud Kanepi 6:3, 6:0. Aasta hiljem läksid neiud vastamisi Prantsusmaa lahtistel, kus Peer (siis WTA 17.) sai Kanepist (siis WTA 55.) jagu 6:1, 6:3.



Uuesti kohtusid nad samal aastal Wimbledoni suure slämmi turniiril, siis teenis edetabelis 15. kohale tõusnud Peer 6:4, 7:5 võidu. Kanepi oli siis maailma 58. reket.



Tänaseks on aga rollid muutunud – Kanepi paikneb edetabelis karjääri kõrgeimal ehk 19. kohal, Peer on langenud 53. positsioonile. «Ilmselgelt on Kaia favoriit,» tunnistas novembrist Peeri juhendanud Giacopellit. «Ta mängib kodus ja kuulub maailma 20 parema sekka. Ma ei ütle, et ta on parem tennisist kui Shahar, kuid usun, et ta peaks siin mõlemad mängud võitma.»



Samas arvas Giacopelli, et kodupubliku kõva toetus Kanepile võib aidata ka Peeri. «Kui Iisrael veebruaris Ukrainaga mängis, oli saalis umbes 5000 ukrainlast ehk rohkem, kui Tallinnas kohtigi on, ja kõik olid Shahari vastu,» meenutas Giacopelli, kelle koostöö Kanepiga lõppes eelmise aasta septembris. «Sellest hoolimata võitis ta mõlemad üksikmängud. Talle meeldib, kui tema vastu ollakse, ta hakkab siis paremini mängima.»


Busch möönis, et Peer on visa võitleja, kuid kinnitas, et ka tema mängus leidub nõrku kohti. Neid avaldama ta siiski ei soostunud. «Ei saa ühte elementi välja tuua, sellisel tasemel on see lihtsal võimatu,» sõnas Busch. «Pealegi selgub see tegelikult mängu ajal – kui ta n-ö nõrk koht hakkab välja tulema, ütlen kindlasti Kaiale ja surume mängu sinnapoole.»



«Üldiselt ma väga palju enne mängu ei analüüsi,» lisas Busch. «Keskendun eelkõige tüdrukutele ja nende häälestumisele. Kui nemad on valmis, võivad nad ükskõik keda võita. Tänases seisus võiks Kaia ka maailma esireketi alistada.»



Kumbki treener pole aga vastast pikka aega mängimas näinud – Busch vaatas viimati Peeri mängu möödunud aasta alguses Austraalia lahtistel meistrivõistlustel, Giacopelli pole Kanepit pärast nende koostöö lõppemist mängimas näinud. «Vaatasin täna Eesti trenni, kuid see polnud ju päris mäng, nad lihtsalt Maretiga (Ani – toim) toksisid,» rääkis Giacopelli eile pärastlõunal. «Selle põhjal saan vaid üht öelda – Kaia on palju suuremaks läinud. Kui meie teed lahku läksid, nägi ta kõvasti parem välja. Praegu pole ta füüsiliselt heas vormis.»



Just sel lihtsal põhjusel, et ta pole vahepeal Kanepit mängimas näinud, jätab ka Giacopelli piigade võrdluses positiivsed ja negatiivsed küljed enda teada. «Pühapäeval võidab see, kes võitu rohkem tahab ja sellesse rohkem usub,» arvas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles