Kerde tahab Kullamäed ja Müürseppa suveks koondisse

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Gert Kullamäe alustab treenerikarjääri.
Gert Kullamäe alustab treenerikarjääri. Foto: Margus Ansu

Eesti korvpallikoondise peatreener Üllar Kerde pole kaotanud lootust, et Eesti koondis saab abi vanameistritelt Gert Kullamäelt ja Martin Müürsepalt.



Kerde kinnitas, et on mõlema mehega vestelnud ning Eesti korvpallile palju au ja kuulsust toonud pallurid on andnud nõusoleku kuuluda koondise kandidaatide nimekirja. See ei tähenda veel, et nad augustis ka tõepoolest platsile jooksevad.



«Arutasin seda teemat Kerdega, ent tegelikult olen seisukohal, et ei oska veel oma mängimise kohta midagi öelda,» sõnas kahel eelmisel suvel koondise kapteni rolli täitnud Kullamäe. «Jätkamine või loobumine sõltub paljudest asjadest, ent eelkõige pean ise endas selgusele jõudma – kas ja kus ning kuidas tahan korvpallis jätkata.»



Kullamäe ootab vastusega

Kolm viimast hooaega Tartu Rockis pallinud 37-aastane Kullamäe lisas, et otsuseid mõjutab ka Eesti korvpallis ning majanduses laiemalt toimuv. Ta märkis, et enne tulevikuplaanide tegemist tahaks saada aimu, mis järgmisel hooajal siinsetest klubidest saab.



Majandusprobleemid võivad mõjuda meeskondadele laastavalt. Samas on ilmne, et Kullamäe osaleks suvel koondises vaid juhul, kui jätkaks ka järgmisel hooajal tipptasemel mängimist.



«Praegu ei taha ma veel midagi otsustada. Õigem on esialgu keskenduda Eesti meistriliiga finaalidele. Aga põhimõtteliselt ei ole mul midagi ka selle vastu, kui mind seal koondise nimekirjas poleks,» viitas ta suure entusiasmi puudumisele. Samas jättis ta õhku võimaluse, et suvel võivad teda vallata hoopis teistsugused tunded.



Müürsepp ei soostunud aga ajakirjandusele oma võimalikku palliplatsile naasmist kommenteerima, teatades vaid, et ei oska koondise kohta midagi öelda.



Kerde andmetel on aga vigastuse tõttu poolteist hooaega palliplatsilt eemal olnud 34-aastane Müürsepp kergelt harjutanud ning võimeline suve lõpuks vajalikku vormi tõusma.



Kerde sõnul kuulub koondise kandidaatide ringi koguni 28 meest ja nende hulgas on ka mitmeid noori pallureid. Samas kavatseb ta kuuendal juulil algavasse treeningulaagrisse kutsuda vaid 16 mängijat – need, kellest võib ellujäämismängudel reaalset kasu olla.


Kuigi ametlikku nimekirja pole veel avaldatud, on seal pearõhk pandud ilmselt kogenenumatele palluritele. «Need on mehed, kes just sellel hetkel parimad – mitte tulevikule mõeldes, et kes võiks saada parimaks,» selgitas Kerde.



Laager algab juulis


Eesti korvpalliliidu rahaline seis pole kiita ning paaril eelmisel hooajal treeningute nurgakiviks olnud üldkehalise ettevalmistuse laagrit ei korraldata. Selle asemel saavad mängijad treeninguplaani ja harjutavad individuaalselt. Vaid käputäis nooremaid mängijaid alustab Kerde juhendamisel treeninguid varem. «See on neile soovituslikult kohustuslik,» märkis peatreener.



Juuli keskel peab Eesti koondis esimesed kontrollkohtumised. Ellujäämisturniir saab alguses 5. augustil, kui kodus kohtutakse Tšehhiga. Lisaks on eestlaste vastasteks Ungari ja Ukraina. Eliitdivisjonis säilib koht kahele paremale. 

Tagasi üles