Petter Solberg rääkis endale uue auto välja

Margus Mihkels
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petter Solberg
Petter Solberg Foto: AP / Scanpix
Norra rallisõitja Petter Solberg saab juba järgmiseks autoralli MM-etapiks endale uue auto.

Seni on Solberg sõitnud Citroën Xsara 2005. aasta mudeliga, alates Sardiinia etapist on tal käsutada aga aasta võrra uuem auto, kirjutab mtv3.fi.

Enda juhitavas meeskonnas sõitev Solberg on sel hooajal avaldanud nördimust, et vana Xsara kipub kuuma ilmaga uuematele autodele alla jääma. 2003. aastal Subaruga maailmameistriks kihutanud norralane on koguni ähvardanud, et jätab Sardiinia ralli

vahele või otsib endale teist marki auto, kui Citroën ei suuda talle paremat tehnikat hankida.

«Olen veidi üllatunud, et mulle nüüd auto leiti,» märkis Solberg Norra telekanalile TV2 antud intervjuus. «Enne seda, kui rääkisin võimalusest, et hangin teist marki auto, ei suudetud mulle midagi pakkuda.»

Autoralli MM-sarja kodulehel tunnistas Solberg, et kaalus koguni Citroëni sõsarfirma Peugeot' mudeli 307 rooli istumist. Selle autoga võisteldi MM-sarjas viimati 2005. aastal.

Samas pole Solberg kindel, et tänavu kõik rallid Xsaraga sõidab. «Kui auto ikka piisavalt hea pole, vahetan Kreeka etapiks selle jälle välja,» sõnas ta.

Järgmiseks hooajaks tahab Solberg kohta tehasemeeskonnas. Ta tunnistas TV2 intervjuus, et on ka Fordiga läbirääkimisi pidanud, ning viskas samas kinda Fordi praegustele sõitjatele Mikko Hirvosele ja Jari-Matti Latvalale, kes pole suutnud Citroëni esisõitjale Sébastien Loebile vastu hakata.

«Ford võtab Citroënile allajäämist raskelt,» väitis Solberg. «Oleksin kindlasti suutnud aidata Loebi ohjeldada.»

Tagasi üles