Purunenud rehv võttis Ott Tänakult võidu

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nii kihutas Ott Tänak purunenud tagarehviga.
Nii kihutas Ott Tänak purunenud tagarehviga. Foto: Karli Saul

Ott Tänak ja Kristo Kraag olid Lätis Talsis sõidetud autorallil lähedal N-rühma võidule, ent viimasel kiiruskatsel purunenud rehv ja sellest tingitud ajakadu kukutasid nad teiseks. Lätlasest Aivis Eglest jäi lahutama 3,8 sekundit.





«Umbes kümme kilomeetrit enne lõppu hakkas rehv tühjenema ning viimastel kilomeetritel viskas tühja rehvi velje pealt maha,» kirjeldas Tänak. «Kaotasime sellega piisavalt palju sekundeid, et võidust ilma jääda.»



Laupäeva õhtul end meelega seitsmendaks kukutanud Tänak näitas pühapäeval head hoogu, võites kolm esimest kiiruskatset. Enne otsustavat 33 kilomeetri pikkust lisakatset oli ta kerkinud oma klassi liidriks.



«Teedel oli palju lahtist kruusa ja ees olnuks halb sõita. Seepärast otsustasime vähem riskida ning end tahapoole kukutada,» selgitas konkurentidel umbes kümnesekundilise edumaa kinkinud Tänak. «Meie rajalegend toimis hästi ning auto oli super! Tundsin end väga hästi.»



Tänak otsis Talsi rallilt tugevat konkurentsi ja tasemel võrdlusvõimalust. Lätis olid kohal Soome meister Juha Salo ja brittide tšempion Guy Wilks, lisaks tugevad lätlased. «Selles mõttes peab võistlusega rahule jääma,» märkis oma üleolekut tõestanud noor rallimees.


Talsi ralli võitis Mitsubishi WRCga sõitnud Ivars Vasaraudzis. Egle kaotas 1.23,6 ja Tänak 1.27,5.



N-rühma kolmanda koha hõivas üldarvestuse neljas Salo, kes jäi Tänakust maha 23,2 sekundit.



Georg Gross ja Raigo Mölder kaotasid Tänakule 47 sekundit ning olid üldarvestuses seitsmendad ja N-rühmas viiendad.   

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles