Nõmme Kalju kampaania tõi Hiiule publikurekordi

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme Kalju fännid Hiiu staadionil.
Nõmme Kalju fännid Hiiu staadionil. Foto: Liis Treimann
Nõmme Kalju kampaania linnaosa koolides, lastekodudes, turul ning klubis Privé, kus klubi mängijate, fännide, treenerite ja asjaosaliste poolt jagati ära 3000 priipääset tõid tulemuseks Hiiu staadioni publikurekordi ning jalgpalliklubi juhid on nördinud, et see number kahtluse alla seati.

Eesti Jalgpalli Liidu poolt kohtumisele määratud Oleg Timofejev sai aga lugemisel kohale tulnud 1611 inimese asemel 800 ning sama numbri said ka kohalesõitnud ajakirjanikud. Seega andis Timofejev Eesti Jalgpalli Liidule üle valeandmed.

Kalju juhtkond aga oma rekordarvus ei kahtle.

«Nõmme Kalju personal, kes tegeleb mängukorraldusega, loeb inimesed üle spetsiaalse klikkari abil, kus iga staadionil käinud inimene saab ühe kliki. Hiljem võrreldakse seda numbrit piletikontsude, kutsete ja loomulikult piletikassaga. Kuna järjekord oli tohutu siis võis mõni inimene jääda isegi sisse klikkimata, sest staadionile tuli suurte gruppidega peresid, kuhu kuulus ka väga palju väikeseid lapsi, keda alati tähele ei pruugitud panna,» kommenteeris toimunut Nõmme Kalju kodumängude eest vastutav ametnik Arti Martin. «Mänguinspektori välja öeldud laused olid pigem koomilise sisuga kui reaalsed, sest hetkel kui läbi oli käinud juba 1100 inimest ning staadion oli puupüsti täis, sai Timofejev enda lugemise järel loetud arvuks ümmarguse 350 inimest. Müstilisel kombel kasvas see hiljem 800 peale,» lisas Martin.

Ka klubi president Kuno Tehva väljendas nördimust. Eriti seetõttu, et publiku meelitamiseks nähti kõvasti vaeva.

«Ma ei suuda isegi mõista, kellel on vaja sellist pastakast välja imetud vastuväidet? Miks?,» vihjas Tehva ajakirjanduses kahtluse alla seatud publikunumbrit. «Ma olen ühelt poolt õnnelik ja uhke selle üle, et meie koolides, lastekodudes ja lasteaedades läbi viidud kampaaniad nii palju lapsi staadionile tõi ja teiselt poolt olen ma väga kurb, et leidub inimesi, kes nii haavatavat teemat kui jalgpall ja publik tahtlikult ründavad.»

 

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles