Mosley: vormel-1 meeskondade nõudmised on ebareaalsed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Max Mosley
Max Mosley Foto: AP / Scanpix

FIA president Max Mosley avaldas Šveitsi ajalehele Motorsport, et ei kavatsegi vormel-1 meeskondade nõudmistega leppida, sest neil puudub õigus reegleid luua.

Juba paar kuud on vormel-1 sarjas valitsenud täielik segadus. Sarjast loobumisega on ähvardanud lisaks Ferrarile ka Renault tiim. Meeskonnad protestivad FIA järgmise hooaja eelarvepiirangu vastu.


Pahameelest hoolimata esitas vormel-1 tiimide liit FOTA järgmiseks aastaks FIAle osalemissoovi, kuid lisasid sellele tingimuse, et juhtivorganisatsioon peab allkirjastama uue Concorde lepingu, tühistama eelarvet puudutavad reeglid ning nõustuma tiimide poolt pakutud kärbete lahendustega.

Meeskondade nõudmistega ei kavatse FIA president siiski leppida, sest leiab, et tiimidel pole õigust reegleid luua.

«Meie teeme reeglid,» ütles Mosley ning vihjas FIA pikale ajaloole, mille kohaselt ollakse sarja juhtinud 1950. aastast. «Oleme seda 60 aastat teinud ning jätkame selle tegemist.»

Ühtlasi nimetas ta FOTA nõudmised ebareaalseks. Näitena leidis ta, et uue Concorde lepingu valmimine jäi nii hiliseks, et oleks võimatu 12. juuniks see allkirjastada.

Samuti valmistas talle pahameelt, et meeskonnad esitasid 2010. aasta võistlusavaldused 29. mai tähtaja viimastel tundidel.

«Tundub üsna tõenäoline, et nad püüdsid uute meeskondade elu raskeks teha,» sõnas ta.

Tagasi üles