Gross sõidab Virumaal WRC-autoga

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellise Ford Focusega sõitis Markko Märtin 2003. aastal Tartus. Sama aasta masina tõi ta nüüd oma tiimi kasutada.
Sellise Ford Focusega sõitis Markko Märtin 2003. aastal Tartus. Sama aasta masina tõi ta nüüd oma tiimi kasutada. Foto: Margus Ansu

Markko Märtini juhitav rallitiim tõi Eestisse Ford Focus WRC ralliauto, mis renditakse juunis Rakvere ümbruses sõidetava Viru ralli ajaks kohalikule kihutajale Georg Grossile. Sama mees on tänavu seni sõitnud Eesti meistrivõistlustel N-rühma Subaruga ning esindanud samuti Märtini tiimi MM Motorsport.




«Tegemist pole mingi äriprojektiga – mis autost pärast seda võistlust edasi saab, pole praegu teada,» rääkis tiimi juhtkonda kuuluv Juss Roden ning andis mõista, et esialgu polegi projektist midagi suurt rääkida.



Eestisse toodud auto pärineb 2003. aastast ning on vähemalt paberite järgi Märtini endaga tihedalt seotud. «Markko on sellega sõitnud Argentina, Kreeka ja Suurbritannia rallil,» meenutas Roden ning tõdes, et pole teada, palju toonasest masinast on tänaseks reaalselt säilinud.



Enne Rakvere rallit saab Gross ilmselt autot piisavalt testida. «Sellega peab harjuma,» nentis tipptasemel rallimasina ja tiimide toimimisega hästi kursis olev Roden. «Loomulikult on Märtinil õpetamise juures suur roll.»



Samas on ralliringkondades spekuleeritud, et Ford Focus on mõeldud hoopis tiimi noorele ja andekale piloodile Ott Tänakule ning hooaja teises pooles võib ta selle masinaga mõnel rallil osaleda.



Roden ei tõtanud seda arvamust kinnitama ega ka ümber lükkama. «Nende asjade kohta on praegu raske midagi öelda,» märkis ta vaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles