Ojamaa jätkab karjääri Derbys

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henrik Ojamaa
Henrik Ojamaa Foto: Toomas Huik

18-aastane Henrik Ojamaa alustab oma profijalgpalluri karjääri Inglismaa esiliiga klubis Derby County.

Sellega saab noorest ründajast teine eestlane, kes Derby põhikoosseisu kuulunud. Aastatel 1997. – 2002. seisis sama meeskonna väravas nüüdseks kindad varna riputanud Mart Poom.



«Lepingu esialgne versioon on allkirjastatud ning selle nädala jooksul saab ka viimane allkiri paberile pandud,» sõnas Ojamaa. «Kõik on kindel, nüüd võib öelda, et olen Derby mängija.»



Esialgu sõlmis Ojamaa Derbyga mõlemapoolset huvi silmas pidades aastase lepingu. «Nemad tahavad näha, kuidas mina võistkonnaga kohanen ning mind huvitab palju ma mänguaega hakkan saama,» põhjendas Ojamaa. «Alati on võimalus lepingut pikendada.»


Põhikoosseisus väljakule pääsemiseks peab Ojamaa nüüd kõvasti vaeva nägema, sest konkurents Inglismaa esiliigaklubis on kõva.



«Koos minuga on võistkonnas nüüd kuus ründajat,» rääkis Ojamaa. «Kui palju mänguaega hakkan saama selgub treeningute käigus. Vajadusel võidakse mind ka laenule anda.»



Praegusest Derby noortetiimist oli Ojamaa üks väheseid, kes teenis kontrahti põhimeeskonnaga. «Ründajatest olin ainus, kellega leping sõlmiti, lisaks sai aastaks võistkonda üks kaitsja. Paar mängijat said mõnekuulised lepingud,» teadis Ojamaa teiste noorte saatust.



Lisaks Derbyle tundsid noore eestlase teenete vastu huvi ka teised klubid. «Minu esimene eelistus oli alati Derby põhimeeskonda saada, kuid mänedžer rääkis, et minu kohta küsiti ka teistest klubidest,» sõnas Ojamaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles