Soome ralli korraldaja: publikut kaitseks vaid puur

Margus Mihkels
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soomlase Sebastian Lindholmi auto pärast Lõuna-Eesti rallil juhtunud õnnetust.
Soomlase Sebastian Lindholmi auto pärast Lõuna-Eesti rallil juhtunud õnnetust. Foto: Art Soonets
Autoralli MM-sarja Soome etapi võistlusdirektor Kai Tarkiainen ei usu, et korraldajad suudaksid ära hoida kõik sellised traagilised õnnetused nagu pealtvaataja elu nõudnud väljasõit laupäeval Lõuna-Eesti rallil, kirjutab mtv3.fi.

«Lollikindlat lahendust pealtvaatajate ohutuse tagamiseks ei olegi, kui just publikut puuri pista ei taheta,» nentis Tarkiainen. «Minu arusaamist mööda oli Eestis juhtunud õnnetuse võtmeteguriks rallivaatajate võime olukorda hinnata ja oma käitumise eest vastutada.»

Tarkiaise sõnul tunnevad soomlased ralli «mängureegleid» paremini kui näiteks lõuna-eurooplased. «Ida- ja Lõuna-Euroopas on publikul ehk ülearu palju surmapõlglikku matadoori-vaimu, aga Jyväskyläs pole publikuga erilisi probleeme olnud.»

Jyväskylä MM-rallil on Takiaise sõnul igal kiiruskatsel paarsada rajajulgestajat. Tänavu on rakkes ühtekokku umbes 2500 vilemeest, kokku on ralli korraldamisega seotud umbes 5000 inimest.

«Võrreldes mullusega on korravalvureid vähem, kuna toona sõideti päeva jooksul rohkem katseid kui tänavu,» lisas Tarkiainen.

«Publiku ohutuse tagamiseks ei saa kunagi ülearu pingutada, aga me oleme oma jõududega teinud kõik, mida suudame,» kinnitas võistlusdirektor portaalile mtv3.fi antud usutluses.

Märksõnad

Tagasi üles