Rüütlile jäi suhu poole muna maitse

Oliver Lomp
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brøndby alistas eile FC Flora 4:1.
Brøndby alistas eile FC Flora 4:1. Foto: Mihkel Maripuu

Taani jalgpalliklubi Brøndby lubas nädal aega tagasi enne Euroopa liiga kohtumist FC Floraga suureskoorilist võitu, kuid taanlased kaotasid. Väljahõisatu viidi täide nädal hiljem Eestis.

FC Flora mängijad tunnistasid, et hoolimata Kopenhaagenis saadud 1:0 võidust on endiselt favoriit Brøndby. Täide, küll väikse erandiga, läksidki eile vahetusmeeste pingilt mängu alustanud Nicolaj Aggeri sõnad enne Taanis peetud kohtumist: «Peame Florat võitma vähemalt 4:0.» Külalismeeskond võttis veenva 4:1 võidu ja pääses Euroopa liiga kolmandasse eelringi.

«Suhu jääb selline poole muna maitse. Vähemalt võidu saime kätte ja mõlemas mängus lõime ilusad väravad,» võttis Flora peatreener Tarmo Rüütli klubi euroaasta kokku. «Parem siiski pool muna kui tühi koor. Need, kes täna tulemust tahtsid, pidid pettuma, kuid üldiselt said inimesed korraliku vaatemängu. Väga mõru maitse suhu ei jää.»

Kõik Flora mängijad tunnistasid, et vastane lihtsalt pani oma klassi maksma. Eile oma võrgust koguni neli palli noppima pidanud Mihkel Aksalu teadis juba enne kohtumist, et tööpäev saab olema keerukas.

«Loomulikult on pettumus, kuid me teadsime, et meil saab olema väga raske,» nentis Aksalu, kelle tõrjeteta võinuks Flora veelgi suurema sauna saada. «Kehv tunne on.»

28. minutil taanlase Ousman Jallow' peaga löödud avavärava järel polnuks eestlaste mäng tegelikult veel läbi olnud. Kolm minutit avanes Henri Anieril suurepärane võimalus tabloole viik tuua. Noor eestlane mängis kaitseliini üle ja pääses täiesti vabalt löögile, kuid pall lendas kuue-seitsme meetri pealt väravast selgelt üle.

«Noored mehed on ärevil, neile tuleb andeks anda. Neid tuleb tänada sellegi eest, et nad selliseid võimalusi luua suudavad,» märkis Rüütli, kes on varem laitnud hoolealuste nigelat äralöömisprotsenti. «Need mehed, kes realiseerivad, ostetakse Euroopa klubide poolt ära. Meie peame kasvatama ja vaatama, kas kasvavad või mitte.

Artikli täisversiooni loe Postimehe paberlehest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles