Hirvonen võitis Soome ralli ja kasvatas Loebi ees edumaad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikko Hirvonen juhib Soome rallit.
Mikko Hirvonen juhib Soome rallit. Foto: AFP / Scanpix

Autoralli maailmameistrivõistluste etapi Soomes

 

võitis kodububliku ees kihutanud Mikko Hirvonen.

Hirvonen Fordil edestas valitsevat maailmameistrit Sebastien Loebi 25,1 sekundiga.

Kolmanda koha heitluses saatis põhjanaabreid samuti edu, sest Jari-Matti Latvala suutis Daniel Sordo seljataga hoida.

MM-sarja kokkuvõttes kasvas Hirvoneni edu Loebi ees kolmele punktile (68 ja 65). Sordo on 44 punktiga kolmas, Latvala tõusis 31 silmaga neljandaks. Meeskondlikus arvestuses kahanes Citroeni edu Fordi ees 14 punktile.


Ralli käik:

21.katse

Kiiruskatse õvõitis Loeb, kes edestas tiimikaaslast Sordot 1,3 sekundiga. Hirvonen jäi maha aga juba  9,4 sekundit. Hirvonen edestab nüüd Loebi kokkvõttes 26,1 sekundiga.

20.katse

Kiiruskatse võitis Latvala Sordo ja Henning Solbergi ees. Võistlust juhib endiselt Mikko Hirvonen, kes edestab Loebi 35,5 sekundiga. 

19.katse

Jari-Matti Latvala võitis kiiruskatse. Sebastien Loeb kaotas 2,3 ja Hirvonen 3,5 sekundit. Hirvonen juhib Loebi ees 32 sekundiga. Latvala kaotab 1.08,3.

18.katse

Hirvonen sai katsel kolmanda aja kaotades võitjatele 0,6 sekundiga. Esikohta jagasid võrdse ajaga Jari-Matti Latvala ja Sebastien Ogier. Hirvonen suurendas edu Sebastian Loebi ees 33,2 sekundile

17.katse

Hirvonen võitis järjekordse katse ja suurendas edu belglase Sebastien Loebi ees 32,5 sekundile.

16. katse

Jari-Matti Latvala võidab kiiruskatse 1,3 sekundilise eduga Hirvoneni ees. Loeb on kolmas kaotades 3,3 sekundit. Hirvoneni edu kokkuvõttes teist kohtva Loebi ees on 28 sekundit. Latvala tõusis Saniel Sordost mööda ja on kolmas.

Georg Gross tõusis ühe koha võrra ja asub 20. positsioonil. Urmo Aava kohaks on 28. Kimi Räikkonen asub meie mehest viis kohta kõrgemal.

15. katse

Laupäevane viies kiiruskatse, kui teistkordselt läbiti Himose nimeline rajalõik, andis taaskord katsevõidu Hirvonenile. Oma lähimat konkurenti Sebastien Loebi, kes oli katsel neljas, edestab soomlane nüüd 26 sekundiga. Daniel Sordo jääb kolmandana maha juba 1.03,7.

14. katse

Ralli neljateistkümnendal katsel (päeva neljas) oli Hirvoneni edu kõigil neljal katsel teiseks jäänud Sebastien Loebi (Citroeni) ees 1,9 sekundit ja kokkuvõttes on see kasvanud 12,5 sekundini.

Teine Citroeni sõitja Daniel Sordo on kolmas kaotades 56,5 sekundiga.

Vormel-1 maailmameister Kimi Räikonen hoiab 15. kohta kaotades liidrile 12 minutit ja 25,3 sekundit.

13. katse

äna hommikul sõidetud kolmeteistkümnes (päeva kolmas) katse andis taas võidu Hirvonenile. Edu Sebastien Loebi ees kasvas veel neli sekundit ja ulatub nüüd 10,9 sekundini. Kolmas on Daniel Sordo, kes jääb liidrist maha 52,8.

Georg Gross (Subaru) on võrreldes avapäevaga tõusnud üldarvestuses ära ühe koha ning on 23. N-rühma arvestuses on eestlane kuues.

12. katse

Hirvonen suurendas eile õhtul kättevõidetud 3,3 sekundilist edu Sebastien Loebi (Citroen) ees täna esimese kahe kiiruskatsevõiduga 6,9 sekundile. Kolmandana kaotab Daniel Sordo (Citroen) 44,9 sekundit.

Päeva teisel kiiruskatsel katkestas viiendal kohal sõitnud Henning Solberg.

Märksõnad

Tagasi üles