Tšepalova ja Dementjev jäid vahele positiivse dopinguprooviga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Tšepalova
Julia Tšepalova Foto: Erlend Aas

Venemaa suusatamise olümpiavõitjad Julia Tšepalova ja Jevgeni Dementjev jäid vahele positiivse dopinguprooviga.

Tšepalovat, Dementjevit ja 23-aastast Nina Rõsinat süüdistatakse EPO hormooni ühe versiooni (rEPO) tarvitamises, kirjutab Ves Sport.

A-proovid on võetud küll aasta alguses Val di Fiemmes, kus toimus Tour de Ski finaal, kuid Venemaa alaliit sai vastava teate dopinguproovide kohta alles eile, vahendab lenta.ru.

Tšepalova ja Demetjev palusid täna alaliidul end koondise nimekirjast välja arvata ning teatasid karjääri lõpetamisest. Vene meedia leiab, et taoline käitumine näitab, et sportlased tunnistavad oma süüd.

Rahvusvahelise Suusaliidu (FIS) kiri, milles on märgitud dopingutestide tulemused, saabus Venemaa suusaföderatsiooni 24. augustil. Kirjas seisab, et tulemused saadi Rahvusvahelisest Antidopinguagentuurist (WADA) alles 14. augustil.

Võimalik, et dopingutarvitamine tuli välja, kuna WADA kontrollib kõiki proove uuesti ja dopingu avastamise meetodid on paranenud.

rEPO on Venemaa keemiaprofessori Sergei Kurotškini kätetöö. Talvel jäid sama aine tarvitamisega vahele ka kolm Venemaa laskesuusatajat.

Tšepalova võitis 1998. aastal olümpiakulla 30 km vabatehnikasõidus ja 2002. aastal sprindis. Dementjev krooniti võitjaks 2006. aastal Torinos suusavahetusega sõidus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles