Karm karistus: Chelsea ei tohi enne 2011. aastat ühtegi uut mängijat osta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gael Kakuta
Gael Kakuta Foto: FC Chelsea

Rahvusvaheline Jalgpalli Liit (FIFA) määras Chelseale karmi karistuse – Inglismaa jalgpalliklubi mõisteti süüdi selles, et nad veensid noort Prantsusmaa jalgpallurit oma endise klubiga lepingut murdma.  

18-aastane Gael Kakuta siirdus kaks aastat tagasi Lensist Chelseasse, mispeale Prantsusmaa klubi esitas FIFA-le ametliku kaebuse, vahendab Eurosport.

Nüüd jõudis FIFA otsusele, et Kakuta murdis lepingut Lensiga ning et Chelsea veenis teda seda tegema. Seetõttu ei tohi Chelsea kuni 2011. aasta jaanuarini ühtegi uut mängijat registreerida. Kakutale aga määrati 682 000 naelsterlingu ehk üle 12 miljoni Eesti krooni suurune rahatrahv ning neljakuuline võistluskeeld. Chelsea peab RC Lensile maksma kompensatsiooni 114 000 naelsterlingut ehk üle kahe miljoni krooni.

«Prantsuse klubi esitas FIFA-le kaebuse, soovides mängijalt lepingu murdmise eest kompensatsiooni ning talle mängukeelu määramist, lisaks sooviti, et karistataks ka Inglise klubi,» seisis FIFA avalduses. «Leidsime, et mängija tõepoolest rikkus lepingut Prantsuse klubiga ning et Inglise klubi veenis teda seda tegema.»

Märksõnad

Tagasi üles