Utoopiline tõde: Eesti võib pääseda MMile

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti jalgpallikoondis treeningul.
Eesti jalgpallikoondis treeningul. Foto: Toomas Huik
Kui sajandi mänguks tituleeritud Brasiilia-Eesti matši eel lõunamaa ajakirjanikud Eesti šansside kohta MMile pääsemisel küsisid, siis tuli vastata, et need on ainult matemaatilised. Heitkem korraks pilt utoopiasse ja vaatame, millisel juhul sinisärklased Lõuna-Aafrika Vabariiki pääseks.


Siiamaani on viiendas grupis kõigil meeskondadel peetud kuus matši. Tabelit juhib Hispaania 18 silmaga, kellele järgnevad Bosnia ja Hertsegoviina 12, Türgi 8, Belgia 7, Eesti 5 ja Armeenia 1 punktiga.

Eestile soodne stsenaarium peaks olema näiteks selline (löödud väravate arv pole tähtis): Armeenia-Bosnia 0:0, Türgi-Eesti 0:1, Hispaania-Belgia 2:0, Bosnia-Türgi 1:2, Armeenia-Belgia 0:1, Hispaania-Eesti 3:1, Eesti-Bosnia 2:1, Belgia-Türgi 3:2, Armeenia-Hispaania 0:3, Türgi-Armeenia 1:0, Eesti-Belgia 1:0, Bosnia-Hispaania 1:2.

Kui Eesti mängib oma parimat mängu ja Armeenia suudab Bosniat kodus viigiga üllatada, siis millise nendest tulemustest jalgpallifänn täielikult välistaks?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles