Valmo Kriisa lahkub Kalev/Cramost

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Valmo Kriisa BC Kalev/Cramo särgis.
Valmo Kriisa BC Kalev/Cramo särgis. Foto: Toomas Huik.
Kolm viimast hooaega Kalev/Cramo korvpallimeeskonnas kaptenirolli täitnud Valmo Kriisa ei jõudnud klubi juhtidega jätkamise osas kokkuleppele ning otsib uut väljundit.

«Võib öelda, et Kalev/Cramos ma ei jätka,» kinnitas Kriisa eile korvpalliringkondades visalt levinud kuuldust. «Kuid kõik see on väga toores ning ma ei oska öelda, kus ma eeloleval hooajal mängin.»

Samas ei soovinud Kriisa senisest koduklubist lahkumise tagamaid selgitada. Viimastel aastatel mängujuhina tegutsenud Kriisa liigutati lõppenud hooajal koduklubis viskava tagamängija kohale, kus ta ei suutnud ennast leida ning mänguminutid jäid varasemast napimaks. Seega pole võimatu, et Kalev/Cramo juhtkond polnud vanameistri jätkamisest lihtsalt huvitatud.

Eile ei õnnestunud Eesti meisterklubi vedavatelt inimestelt Kriisa kohta kommentaari saada, ent reedel kinnitas klubi mänedžer Remo Holsmer, et uudised meeskonna koosseisu kohta tehakse teatavaks uue nädala alguses.

Veel suvel EMi kõrgema divisjoni üleminekuturniiril ka Eesti koondise kaptenina tegutsenud 35-aastane Kriisa väitis, et on siiski vahepeal korralikult treeninud ning ketside varna riputamisest on veel vara rääkida.

Juba varem Kriisa võimalikust lahkumisest rääkides on ennustatud tema liitumist Tallinna Kaleviga. Suve jooksul jõuliselt muudatusi teinud klubi peatreener Kalle Klandorf saabus küll alles eile õhtul puhkuselt, ent teadis, et Kriisa peaks täna tulema tema juurde läbirääkimistele.

«Olen ka varem öelnud, et Kalevi spordihalli uksed on treeningu ajal avatud ning Kriisa teab väga hästi, kus me asume. Homme (täna – toim) peakski ta tulema,» märkis Klandorf. «Kriisa peab mõistma, et meie juures saaks ta küll mängida, ent suurt palka ei suuda me maksta. Pakun talle pehme maandumise varianti – mängimise kõrvalt tuleb leida korralik töö.»

Täna jõuavad Tallinna ka Kalevi kaks leegionäri. «Nüüd saab meeskond täies koosseisus treenida,» rõõmustas Klandorf.

Tagasi üles