Meeskonna eksimus röövis Martin Rauamilt teise koha

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Mullusel Argentina rallil pälvis Mitsubishi Lancer Evo IX-l sõitnud Martin Rauam 8. koha..
Mullusel Argentina rallil pälvis Mitsubishi Lancer Evo IX-l sõitnud Martin Rauam 8. koha.. Foto: Martinrauam.com.

Kreekas näitasid harukordselt head minekut ka PWRC-sarjas osalenud eestlased Martin Rauam ja Silver Kütt.

 Kogu ralli tippude kannul püsinud mehed said esialgu kirja teise koha, ent õhtul tuli teade, et nende tulemus on tühistatud.

Võistlusjärgne tehniline kontroll tuvastas, et eestlaste Mitsubishi pidurikettad olid lubatust kergemad ega omanud FIA homologeeringut. Rauam kinnitas, et polnud valede detailide kasutamisest teadlik. «Autot hooldab ning varuosade eest vastutab TopRuni meeskond,» märkis ta. «Sellist asja ei osanud me küll oodata.»


Vahetult pärast finišit oli Rauam veel päikselisemas meeleolus. Ta tunnistas, et teine koht mõjub pisut ootamatult, samas kasvas võistluse käigus isu üha suuremaks.


«Enne viimast ringi mõtlesime isegi liider Andreas Aigneri püüdmisele. Esimese kiiruskatsega saime vähe väiksemaks, ent järgmisel katsel sõitsime korraks rajalt välja ning otsustasime loobuda,» rääkis esmakordselt nii head kiirust näidanud Rauam.


Teise koha punktid oleks tõstnud Rauami PWRC-sarjas kolmandale kohale. (PM) 

Märksõnad

Tagasi üles