Madis Kalvet: jalgpallibuumi ootel

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madis Kalvet.
Madis Kalvet. Foto: Toomas Huik

Aastaid on pärast järjekordse jalgpalli MM- või EM-valikturniiri loosimist räägitud, et ehk on väga hea õnne korral võimalik sellest kadalipust läbi murda ning koht finaalturniirile tagada.

Kui täismeestel pole see kordagi veel jõukohaseks osutunud ning noorematel ammugi mitte, siis nüüd tunduvad asjad teisiti minevat. U21 koondis on näitamas tugevamatele hambaid ning uskumatul kombel juhitakse koguni oma alagruppi. Seljataha jäävad sellised jalgpalliriigid nagu Türgi, Šveits ja Iirimaa.

Siinkohal võib vaid ette kujutada milline jalgpallibuum läheks Eestis lahti, kui sarnases seisus oleks meie A-koondis. Arvatavasti tuleks sellisel juhul jalgpalli aknast ja uksest ning kõik eestlased oleks korraga jalgpalliusku pööratud.

Seega jääb üle vaid loota, et tegemist ei ole ühekordse sähvatusega ning täismeeste sekka jõudes eestlaste jõud ei rauge. Kui tahame ennast spordimaailmas tuntuks teha, siis ei oleks selleks paremat moodust, kui jalgpallikoondise suur edu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles