Timo Sild saavutas juunioride MMil hõbemedali

Oliver Lomp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Orienteerumine.
Orienteerumine. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Göteborgi ümbruses toimuvatel juunioride MM-võistlusel orienteerumises oli laupäeval kolmanda medalialana kavas tavarada, kus oma esimese tiitlivõistluste individuaalmedali juunioride seas jooksis välja Timo Sild, kes kaotas 10,2 km pikkusel rajal võitjaks tulnud Johan Runessonile Rootsist vaid 12 sekundiga ja saavutas teise koha.

Pikk stardiootus - meesjuunioride võistlusel oli 173 osavõtjat – ei mõjunud OK Võru noormehele sarnaselt lühirajaga taas hästi ja juba esimese KP-ga kaotas ta parimatele üle kahe minuti.

Poole raja järel oli Sild tõusnud aga juba esikümnesse ja kergitas end medalinõudlejaks tunniajalise jooksu järel, olles suurepäraselt lahendanud vähese teedevõrguga maastikul pika etapi.

Jooksuvõimekust ja keskendumisvõimet jätkus ka raja lõpukilomeetriks, kus sekunditeheitluses jagati kahvatumad medalid.

Oma teise kuldmedali käimasolevalt MMilt saavutanud Runesson lõpetas ajaga 1:12.22.

Teisel kohale pretendeerisid neli jooksjat, kes mahtusid lõpuks kuue sekundi sisse. Sild edestas kolmandaks tulnud šveitslast Matthias Kyburzi vaid kahe sekundiga.

Hõbedaomaniku kaks aastat noorem vend Lauri Sild läbis raja esimese veerandi liidrikohal, kuid hiljem oli vanemad konkurendid kiiremad ja lõpuks langes ta kümne parema hulgast välja.

12. koht kaotusega 4.41 võitjale tähistab siiski Lauri parimat kohta juunioride MM-võistlustel.

Lauri Tammemäe oli 27. (+8.48), Henrik Berg 38. (+10.48), teised eestlased jäid tahapoole.

Neidude seas said võõrustajad kaksikvõidu. Jenny Lönnkvist lõi 6,5 km rajal Beata Falki 38 sekundiga. Siri Ulvestad Norrast kaotas juba enam kui minutiga.

Eestlaste parimana oli Grete Gutman 31. (+11.48).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles