Eesti parimaks rallipaariks valiti Tänak ja Mõlder

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak kihutamas Saaremaa rallil.
Ott Tänak kihutamas Saaremaa rallil. Foto: Pille Russi

Laupäeval lõpetati Eesti Autospordi Liidu hooaeg, kus lisaks tänavuste meistrite ja karikavõitjate autasustamisele jagati välja ka erinevate alade hooaja parimate sportlaste preemiad ja karikad.

Eesti Autospordi Liidu juhatuse valikul selgusid 2009 aasta parimaid autosportlased kolmes kategoorias:

Aasta parim Eesti noor autosportlane – Kevin Korjus

Aasta parim Eesti vormelisõitja – Tõnis Kasemets

Aasta parim Eesti rallipaar – Ott Tänak ja Raigo Mõlder

Lisaks anti välja mitmed rändkarikad. Uue rändkarikana anti välja Indrek Vanaselja rändauhind hooaja parimale kardisportlasele, kelleks osutus EAL kardikomitee valikul Aavo Talvar, kes on tänavune Eesti meister klassis Rotax Junior ning lisaks võitis ta Euroopa karikasarja etapi Itaalias.

Ants Seileri nimeline rändkarikas parimale Eesti vormelisõitjale läks ringrajakomitee valikul sellel aastal Ameerikas võistlenud Tõnis Kasemetsale, kes saavutas Atlantic Championship sarjas viienda koha.

Karl Siitani rändkarikas Eesti rallipaarile parima tulemuse eest rahvusvahelisel võistlusel, läks EAL rallikomitee valikul Urmo Aavale ja Kuldar Sikule, kes olid Norra MM-rallil kaheksandad.

Henry Saarmi rändkarikas parimale Eesti vormelisõitjale Põhja-Euroopa regioonis läks Kevin Korjusele, kes tuli Formula Renault Põhja-Euroopa karikasarjas neljandale kohale.

Rein Talvari rändkarikas parimale noorele rallisõitjale kuulub EAL ralikomitee valikul Oliver Ojapervele, kes tuli tänavu Eesti noorteralli meistriks klassis Noored 18.

Eedo Raide rändkarika parimale rallipaarile rahvuslikus E-rühmas 2009. aastal saab Einar Laipaik, kelle kaardilugejateks olid tänavu Siimo Suvemaa ja Kristjan Värv.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles