Dæhlie ostab Eestisse jahimaad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bjørn Dæhlie on olnud suusaradadel üks edukamaid astmaatikuid.
Bjørn Dæhlie on olnud suusaradadel üks edukamaid astmaatikuid. Foto: Ove Maidla

Kui kõik läheb plaanipäraselt, võib juba õige pea näha Eesti metsades jahti pidamas kaheksakordset olümpiavõitjat Bjørn Dæhliet.



Nimelt on norralane juba ammu Eestisse investeerimise vastu huvi tundnud. Oma sooviga pöördus ta endise Eesti suusakoondislase Silja Suija poole. Kuna viimane müüb oma poes Dæhlie kaubamärki, puutuvad nad vähemalt kord aastas kokku.



Laskesuusataja abistab

«Tegelikult oli tal see soov juba ammu. Aga arvestades tema ülikiiret elutempot, oli see seni soiku jäänud. Kuna on majanduslangus ja hinnad alanenud, võttis ta teema taas päevakorda,» avaldas Suija, kelle sõnul otsib Dæhlie jahimaad. 



«Bjørn on selline inimene, kes armastab igal pool jahil käia. Ta on isegi Alaskal jahil käinud,» jätkas Suija, kes pöördus Dæhlie sooviga endise laskesuusataja Margus Aderi poole. Nimelt peab viimane kinnisvaraäri.



«Silja palus mul ringi vaadata ja üht-teist on juba silma ka jäänud. Võib-olla pakume talle oma väikese järvekesega maatükki. Jahimaaks olekski kõige parem selline maatükk, kus on osa metsa- ja osa põllumaad,» avaldas Ader ja lisas: «Iga küla ja maakond peaks uhke olema, kui selline mees sinna maatüki ostab!»



Sadakond hektarit maad


Praegu otsib Ader Dæhliele umbes sajahektarilist maatükki Võrumaale. Siiski pole välistatud, et norralane leiab soovitud objekti hoopis Valgamaalt. «Tahaksin talle ikka midagi väga erilist leida,» sõnas Ader.



Viimati käis Dæhlie Eestis 2003. aasta Tartu maratonil. Pärast seda pole ta Eestisse jõudnud. Juhul, kui tal õnnestub siia maatükk soetada, võib teda tõenäoliselt märksa tihedamini Maarjamaal näha.



Küsimusele, kas Silja Suija ise läheks ka Dæhliega jahile, vastas ta muigamisi: «Issand, ei usu! Pigem võin ma talle võileibu teha.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles