Hea uudis: ilmateade ennustab Roglas pakase taandumist

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti suusakoondise peatreener Mati Alaver uuris hommikul värsket ilmateadet ning võis rahulolevalt tõdeda, et pühapäeva päevaks peaks Roglas pakane taanduma.

Esialgu ennustati pühapäevaseks 30 km ühisstardiga sõidu ajaks kuni 23 külmakraadi ning lisaks veel tugevat tuult. Sellistes oludes jääks Eesti meeste esisuusataja Andrus Veerpalu võistlusest kõrvale.

«Uus ilmateade näitab, et öösel on tõesti väga külm, ent hommikul hakkab temperatuur tõusma. Naiste 15 km sõidu ajaks peaks temperatuur tõusma 15 kraadini, meeste stardiks aga kõigest 12 külmakraadini,» rääkis Alaver viimastest ilmavaatlustest.

Täna hommikul kell 9.30 oli Sloveenias Rogla suusakeskuses 15 kraadi külma, puhus tuul ning sadas lund. Seega ootab sprindivõistluses osalejaid raske katsumus. Lumesadu peaks esialgsete ennustuste kohaselt lakkama alles kella nelja paiku pärastlõunal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles