Karjääri parima koha saanud Lessing: pole midagi erilist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roland Lessing sai Pokljukas jälitussõidus teise koha.
Roland Lessing sai Pokljukas jälitussõidus teise koha. Foto: Reuters / Scanpix

Täna laskesuusatamise MK-etapil Pokljukas ajalugu teinud ja esimese eestlasena esikolmikusse jõudnud Roland Lessing ei kippunud saavutatud teist kohta ületähtsustama.

«Pole midagi erilist, õnnestus lihtsalt puhtalt lasta ja see osutus mulle väga kasulikuks,» lausus 12,5 km jälitussõidus venelase Jevgeni Ustjugovi järel teise koha saanud Lessing tagasihoidlikult. «Nulliga on igal sportlasel võimalik ette tulla. Laskesuusatamine on kord juba selline ala, et järgmine kord võin jälle 80. koha saada, seetõttu ma väga ei erutu.»

Hooaja viiel esimesel individuaaldistantsil kokku 16 möödalasku teinud Lessing oli täna esikümnes üks kahest mehest, kes suutis kõik märgid maha lasta. «Eks see korrelatsioon mingil hetkel pidi tulema, ma pole üleüldiselt väga kehv laskja,» arutles Lessing. «Ju siis asjade käik juhtus nii, et pidi täna null tulema.»

31-aastane Lessing läks küll viimasele ringile liidrina, ent üsna pea läks Ustjugov temast mööda. «Olin eelnevatel ringidel end veidike liialt kulutanud, polnud enam päris sellist pauku sees, et esikohta hoida,» tunnistas ta. «Õnneks suutsin vähemalt teist kohta hoida.»

Ega ta ometi pettunud pole? «Otseselt ei peaks väga olema, aga kuna oli ka esikoht suhteliselt võimalik, siis natuke arutlust jääb ikka õhku,» sõnas ta.

Lessing kiitis ka oma suuski. «Mul olid äärmiselt head suusad!» jagus tal määrdemeestele vaid kiidusõnu. «Suusad olidki need, mis sõidu selliseks tegid!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles