Volkswagen tunnistas huvi WRC-sarja vastu

Margus Mihkels
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volkswagen Scirocco GT42
Volkswagen Scirocco GT42 Foto: Reuters / Scanpix

Saksa autotootja Volkswagen (VW) otsustab autoralli MM-sarjaga liitumise tulevaks märtsiks, kirjutab ajakiri Autocar.

Liitumise eeldus on, et MM-võistluse korraldajad suudavad VW juhtkonda sarja elujõulisuses veenda. «Kui otsustame sarjaga liituda, vajame vähemalt aasta või poolteist

ettevalmistusteks,» märkis VW spordidirektor Kris Nissen. «Nii et kõige varem võiksime võistelda 2012. aastal, ja selleks tuleks märtsiks otsus langetada.»

Siiani on oletatud, et kui VW peaks 2012. aastal rallisarjaga liituma, kasutataks võistlusautona Sciroccot, kuid Nisseni sõnul oleks sobivad mudelid ka Polo ja Golf, kirjutab Autocar.

«Oleme aru pidanud FIA ja teiste autotootjatega ning meil on selge pilt, kui palju sarjas osalemine maksab. MM-sari on mitmest vaatevinklist meile väga ahvatlev, kuid tase võiks alati kõrgem olla. Tahaksime sarjas näha rohkem võistkondi ja kuni 12 osavõistlust, mis peaks taas olema sellised, nagu need kunagi olid, näiteks Monte Carlo ralli.»

Tagasi üles