Võru ralli möödub Mölderi ja Rauamita

Peep Pahv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Mölder jääb Võru rallilt kõrvale.
Jaan Mölder jääb Võru rallilt kõrvale. Foto: Suzuki

Eesti rallifännid näevad nädalavahetusel Võrus Urmo Aava kihutamist, ent Martin Rauam ja Jaan Mölder jäävad kodusest tippsündmusest kõrvale.

Mõlema mehe võistlusvõimalust pärsib napp rahakott. Rallimehed soovivad säästa oma raha MM-rallidel osalemiseks.


«Lisasõitudega on tänavu tõesti raske,» tunnistas JWRC-sarjas osalev Mölder. «Lõuna-Eesti rallil ei saa ma kindlasti startida. Loodan sõita hoopis mõnel asfaldirallil, et MMi jaoks selle kattega harjuda. Kindlasti pole ma praegu asfaldil sama kiire kui kruusal.»


Tänavuse hooaja eel Suzuki tehasetiimiga liitunud Mölder lootis küündida JWRC-sarja võiduni, ent ebaõnnestumistega kaasnenud kasin punktisaak on selle võimaluse peaaegu kustutanud.


Pingevaba olukord


«Nüüd saan pingevabalt sõita – võtta suuremaid riske ning maksimaalselt pingutada,» arutles Mölder. «Tunnen, et olen mullusest kiirem. Uues tiimis toimib kõik hästi ning minu käsutuses on varasemast tunduvalt parem masin.»


Järgmise MM-stardi teeb Mölder augusti esimestel päevadel Soomes. Enne seda loodab ta osaleda Suzuki tiimi testisõidul. «Päris niisama ei saa sõitma minna,» märkis ta. «Soome ralli eel sobinuks Lõuna-Eesti kihutamine samuti väga hästi.»


PWRC-sarjas osaleva Rauami sõnul tulnuks Võru ümbruses sõitmine kõne alla vaid rallimasina rentimise korral. «Kiirustades ning halva autoga polnud mõtet seda teha,» rääkis Rauam juba paar nädalat tagasi.


Hoolimata Eesti eeldatavalt teise ja kolmanda numbri kõrvalejäämisest näevad rallisõbrad Lõuna-Eesti rallil tipptasemel kihutamist. Citroën C4 WRC toovad starti Urmo Aava ning Zimbabwe rallimees Conrad Rautenbach. Lisaks maailma absoluutsesse tippu kuuluvatele autodele saavad rallihuvilised hooldusalas nautida ka tehasetiimi mehaanikute ja inseneride tööd.


N-rühmas tihe konkurents


Mölderi eemalejäämine võtab võimaluse võrrelda teda kahe JWRC-sarja tipp-piloodiga. Võrumaa kuppelmaastikule tulevad ennast proovima Citroën C2 autoga sõitev tšehh Martin Prokop ning Suzuki Swiftiga kihutav poolakas Michal Kosciuszko.


N-rühmas jätkavad tänavu juba tavapäraseks saanud pingelist heitlust Eesti meistritiitlit jahtivad Margus Murakas, Ott Tänak, Margus Remmak. Remmak on senise kolme etapiga kogunud 37, Murakas ja Tänak aga 33 punkti.


Esimene auto stardib koduse rallihooaja tippsündmusel reedel kell 18. Samal päeval sõidetakse kolm kiiruskatset. Laupäeval läheb esimene auto rajale kell 8.30 ning võistlejatel tuleb läbida kuus kiiruskatset. Esimene auto jõuab finišisse kell 17.

Tagasi üles