Kuldar Sikust sai Ott Tänaku kaardilugeja

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak
Ott Tänak Foto: Karli Saul / SCANPIX

Seni Urmo Aava kõrvalistmel rallit sõitnud Kuldar Sikk istub alates sellest hooajast MM-sarjas osaleva Ott Tänaku autos. Pirelli meeskonna koosseisus PWRC-sarjas osalevad mehed teevad esimese tõsise sõiduproovi laupäeval Võru rallil.

Möödunud hooajal sõitis Tänak rahvusvahelistel võistlustel koos Kristo Kraagiga, Eestis aga Raigo Mõlderiga. Tänavu sõidab aga Kraag WRC-autos koos Georg Grossiga, ent Mõlderil pole tipprallide kogemusi – seega oli Siku värbamine loogiline käik.

«Esimest korda tegime sellest juttu möödunud aasta lõpus,» meenutas Tänak. «Kuna Aava on tipprallist kõrvale jäänud ning Sikul polnud nagunii eriti midagi teha, tekkis koostööks hea võimalus.»

Tänaku sõnul on nad treeningutel juba koostööd lihvinud, ent harjumine võtab pisut aega. «Suuri erinevusi meie stiilides pole, ent natuke peab ta end minu soovide järgi kohendama,» selgitas Tänak. «Oleme teinud kiireid testilõike ning metsas legendi kirjutanud.»

Tagasi üles