USAs luuakse ainult valgete mängijate korvpalliliiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korvpall
Korvpall Foto: SCANPIX

All-American Basketball liiga teatas eile, et loob ainult valgenahalistele mängijatele mõeldud korvpalliliiga, kus kaasa hakkab tegema 12 meeskonda.

«Liigas tohivad kaasa lüüa üksnes mängijad, kes on Ameerika kodanikud ja kelle mõlemad vanemad on europiidid,» seisis pressiteates.

Üks liiga ellukutsujatest, Don Lewis lükkas ümber arvamuse, justkui oleks tegemist rassismiga: «Vihkamisega pole siin mingit pistmist. Ma ei vihka nahavärvi pärast mitte kedagi. Aga valged ameerika kodanikud on vähemusse jäänud. Lõime liiga ainult valgetele, et mängida traditsioonilist korvpalli, mis neile meeldib.»

Idee ainult valgetele mängijatele loodav korvpalliliiga luua on USAs palju pahameelt pälvinud. Paljude arvates on see solvav.

USA Augusta ülikooli spordidirektor Clint Bryant sõnas: «See on absurdne ja naljakas, aga näitab väga hästi, kui haige on meie ühiskond.»

Lewis seevastu usub, et liiga hakkab hästi tööle ning kogub poolehoidjaid.

«Inimesed tulevad vaatama ja toetavad toodet, millega nad saavad end identifitseerida. Kui inimesed annavad meile võimaluse, siis hakkab see tööle. Valgete mängijate korvpall, mis on traditsiooniline mäng, töötab,» sõnas Lewis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles