Eesti paar tegi elu parima Mulgi polka

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Caitlin Mallory ja Kristjan Rand loodavad korrata vähemalt eelmise EMi saavutust.
Caitlin Mallory ja Kristjan Rand loodavad korrata vähemalt eelmise EMi saavutust. Foto: Liis Treimann

Eesti jäätantsupaari Caitlin Mallory ja Kristjan Ranna Mulgi polka Tallinnas peetavatel iluuisutamise Euroopa meistrivõistlustel soojendas südant nii saalis viibinutel kui ka teleri vahendusel võistlust jälginutel.




Kaasakiskuva kava esitanud Mallory ja Rand teenisid kohtunikelt originaaltantsu eest hindeks 47,33 punkti, mis on nende uus isiklik rekord. Ka kohustuslikus tantsus püstitas paar teisipäeval uue tippmargi.



Kuigi üldiselt jäi Eesti paar oma esitusega rahule, valmistas pisut peavalu tantsu esimene tõste. «Kõik tuli väga hästi välja, ainult et esimene tõste hinnati esimese taseme tõsteks, muidu on see sel hooajal kogu aeg neljanda taseme punktid saanud,» selgitas Rand. «Sellega kaotasime kuni kuus punkti ehk üsna palju. Ei teagi täpselt, mis seal valesti läks, peame pärast videolt vaatama.»



«See on selline ühe käe tõste, kus Caitlin peab mu käsivarre peal olema,» jätkas Rand. «Arvatavasti puudutas tema käsi mu õlga ja selle eest pandi madalam tase. Aga ülejäänud elementide tasemed olid päris head, selle hooaja parimad!»



Mallory oli ebaõnnestunud tõste pärast üsnagi nukker. «Olen väga õnnelik selle üle, kuidas me uisutasime, minu arvates sõitsime entusiastlikult,» kommenteeris ta. «Aga selle esimese tõste pärast olen äärmiselt pettunud, ma ei saa aru, mis juhtus. Loodan, et see ei lähe meile kalliks maksma.»



Ei juhtu just tihti, et jäätantsijatel õnnestub kodupubliku ees esindatava riigi rahvatantsu tantsida, pealegi veel tiitlivõistlustel. «Tantsu tegid tegelikult meie treenerid Igor Špilband ja Marina Zujeva,» sõnas Rand. «Nad on õppinud erinevaid rahvatantse. Muidugi tahtsime, et oleks eesti folk, seda, et tantsida Mulgi polkat, soovitasid minu ema Lea Rand ja Anne Šaraškin.»



Nii Mallory kui Rand tunnistasid, et olid tavapärasest pisut rohkem närvis. «See pani muidugi natuke rohkem närveerima, et kodupubliku ees Mulgi polkat tantsisime, sest kõik ootasid seda,» tunnistas Rand.



«Ma olin ikka päris närvis,» lisas Mallory muiates. «Aga see aitas mind meeletult, et publik hakkas kohe muusika rütmis kaasa plaksutama, see andis mulle kõvasti julgust juurde. Minu arvates on see lõbus muusika!»



Pärast originaaltantsu on Eesti paar 76,49 punktiga 15. kohal, pääsedes eelviimasena edasi vabakava esitama.



«Vabakava on kõige meeldivam,» kinnitas Rand, et sellega on paaril võimalik üldarvestuses ka tõusta. Mulluse Helsingi EMi lõpetasid nad 14. kohaga. «Kui saaksime sama koha mis eelmisel aastal või veel parema, oleksime rahul.»



Originaaltantsu järel jätkavad liidrikohal venelased Oksana Domnina – Maksim Šabalin 104,27 punktiga. Teisele kohale tõusid itaallased Federica Faiella – Massima Scalil (99,15), tõrjudes kolmandaks tiitlikaitsjad Jana Hohlova – Sergei Novitski (96,46).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles