Kanada põliselanikud on olümpiamängude kultuuriprogrammis pettunud

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanada põliselanikud on olümpiamängude kultuuriprogrammis pettunud
Kanada põliselanikud on olümpiamängude kultuuriprogrammis pettunud Foto: wikipedia. org

Kanadas Vancouveris valmistutakse 12. veebruaril algavateks olümpiamängudeks.

Kuid juba enne mänge on tekkinud skandaal, kirjutab mtv3.fi.

Kui Vancouver sai olümpiamängude korraldajaks, lubati põliselanikele, et ka nemad kaasatakse ettevalmistusse ja kultuuriprogrammi.

Kuid nii ei läinud. Põliselanikele anti ülesandeks turistide odav lõbustamine ning selle tõttu ei peeta neid kultuuriprogrammis esinejatega võrdseks.

Vancouveri lähistel asub Musqeami hõimu reservaat. Sealsed elanikud on võrreldes Kanada keskmise elatustasemega väga vaesed ning töötus ulatub 70 protsendini.

Hõimuliikmed lootsid, et olümpiamängud toovad neile tööd ja leiba.

Musqueami hõimu endine juht Gail Sparro tõdes, et Vancouveri juhid ja olümpia korralduskomitee ei ole oma lubadusest kinni pidanud.

«Põliselanikele oleks pidanud Vancouveri kesklinnas üles seatama paik, mis oleks olnud nagu kultuurikeskus, kus me oleks saanud end külalistele tutvustada,» arvas Sparro.

Vancouveri turismiameti sõnul ei ole kohalikele hõimudele erikohtlemist vaja, kuna olümpiamängude tõttu saavad nad nii või teisiti tuntust.

Vancouveri olümpiamängude korraldajad nentisid, et eelarve on väga pingeline. Kõikjalt, kus võimalik on olnud, on kärpeid tehtud, kuid eelkõige kultuuriprogrammi kuuluvate ürituste arvelt.

Vancouveri taliolümpiamängud toimuvad 12. - 28. veebruarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles