Rauno Pehka asub noortekoondise treeneriks

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rauno Pehka.
Rauno Pehka. Foto: Toomas Huik.
Endine tippkorvpallur Rauno Pehka liitub tänasest korvpallikoondiste treenerite tiimiga, asudes kuni 16-aastaste poiste koondise abitreeneri ametisse.

Peatreener Marko Savi abimehena tööle asuva Pehka sõnul on tema rolliks  lisaks tavapärastele abitreeneri ülesannetele ka mängijate personaalne ettevalmistus ja analüüs, kirjutab basket.ee.

«Iga mängija peab suutma oma tegevust ka iseseisvalt hinnata, leidma oma nõrkused ja mooduse nende parandamiseks,» täiendas noortekoondise uus abitreener Pehka. ”Tean omast kogemusest, et sellises vanuses mängijal seisavad lähiaastatel ees olulised sammud nii korvpalliväljakul kui ka elus ja ma loodan neile nende sammude astumisel abiks olla.“

Eesti meeste rahvuskoondise peatreener Tiit Sokul on Rauno Pehka noortekoondisega liitumise üle hea meel. «Usun, et loodud treenerite koosseis hakkab hästi tööle, kõik eeldused on selleks olemas,» viidates sellele, et peatreener Marko Savil on olemas kogemus noortetreenerina ning Rauno Pehkal pikaajaline kogemus tippmängijana.

Viimase paarikümne aasta rahvuskoondise mängijatest on tänaseks treeneri kutse omandanud Tiit Sokk, Aivar Kuusmaa, Martin Müürsepp, Gert Kullamäe, Jaanus Liivak, Tarmo Kikerpill, Valmo Kriisa, Rauno Pehka, Tair Tenno, Toomas Kandimaa, Margus Metstak, Indrek Rumma, Erki Kivinukk jt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles