Räikkönen: vormel-1 muutus minu jaoks igavaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kimi Räikkönen
Kimi Räikkönen Foto: SCANPIX

Vormel-1 MM-sarjast autoralli MM-sarja siirdunud Kimi Räikkönen tunnistas, et lahkus vormelimaailmast, kuna see muutus tema jaoks igavaks.

Ferrari lõpetas 2007. aasta maailmameistriga ennetähtaegselt lepingut ning kuigi talle pakuti võimalust liituda taas McLareniga, lükkas ta selle tagasi. Räikköneni sõnul ei tunne ta praeguste pilootide suhtes mingit kadedust, kuna vormelimaailm on külm ja kõle ning ebasõbralik, vahendab News of The World.

«Olin tükk aega vormel-1 MM-sarjas, ausalt öeldes ei igatse ma seda absoluutselt,» rääkis Räikkönen. «F1-s on kõik alati täpselt ühtemoodi, samad ringrajad, kus tuleb sõita ring ringi järel. Ainus muutuv faktor on ilm – kas vihma sajab või ei.»

Seetõttu võttis Räikkönen heameelega vastu pakkumise võistelda autoralli MM-sarjas. «WRC-s on kõik hoopis teistsugune, inimesed on vabamad ja soojemad, tiimid on omavahel sõbrad,» selgitas soomlane. «Rallimaailmas on kõik nii teistsugune, kõik on alati erinev – erinevad teed, erinevad tingimused, erinevad teekatted. See on minu jaoks suur väljakutse.»

Räikkönen avaldas ka, et pole seitsmekordse maailmameistri Michael Schumacheri naasmisest väga vaimustuses. «Mul on ükskõik, kes F1-s praegu võistlevad,» kinnitas ta. «Michael hakkas ilmselt sellest kõigest puudust tundma ja tuli tagasi. Eks näis, kuidas tal läheb.»

Tagasi üles