Räikkönen vihastas rootslasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kimi Räikkönen
Kimi Räikkönen Foto: Reuters / Scanpix

Kimi Räikköneni käitumine Rootsi MM-ralli pidulikus finišis ajas võõrustajad vihale, kirjutab mtv3.fi.

Pärast viimast kiiruskatset sõitsid võistlejad Karlstadi keskväljakule, kus peeti ka ametlik autasustamistseremoonia. On kombeks, et autod peatuvad poodiumil, sõitja ja kaardilugeja astuvad välja, lehvitavad publikule ja lasevad end pildistada.

Räikkönen aga autost ei väljunud ja vihastas sellega rootslasi. «Sellised inimesed ei sobi rallisporti,» purskas ralli korralduskomitee liige Johan Magnusson ajalehele Nya Wermlands Tidning. «Ma ei ole kunagi varem midagi sellist näinud. Räikkönen peitis fotograafide eest nägu ega jaksanud autost välja tulla.»

Rootsi MM-ralli võistlusdirektor Bertil Klarin avaldas lootust, et Citroëni tehasemeeskonna pressiinimesed õpetavad Räikkösele kombeid.

«Muidu ei aita Räikkönen kuidagi ralli populaarsust tõsta, nagu kõik loodavad,» märkis Klarin.

Soome ajakirjandus seevastu kirjutas nädalavahetusel korduvalt, et vormel 1-sarjas hüüdnime Jäämees saanud Räikkönen oli ralli ajal tavatult avatud ja suhtlemisaldis, jagades autogramme ja poseerides koos oma austajatega fotograafidele.

Märksõnad

Tagasi üles