Kalju värbab Litmaneni?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jari Litmanen lõi kohtumises Liechtensteini vastu soomlaste värava.
Jari Litmanen lõi kohtumises Liechtensteini vastu soomlaste värava. Foto: SCANPIX

Täna viibis Nõmme Kalju jalgpallimeeskonna treeningul Soome kuulsus Jari Litmanen.

Männiku sisehallis toimunud harjutuskorral jättis üheksa korda põhjanaabrite aasta mängijaks tunnistatud Litmanen abitreener Sergei Terehhovile hea mulje.

«Tase oli näha, vanus ei loe. Poistele meeldis, et Litmanen koos nendega treenis,» lausus Terehhov.

Soome koondise aegade edukaim väravakütt on Tallinnaga tihedalt seotud, sest kasvatab koos Ly Jürgensoniga kaht pisipoega. Pealegi asub paari Eesti-kodu Kakumäel Kalju presidendi Kuno Tehva kõrval.

«Jari on mu hea sõber,» ei salanud Tehva. «Ta viibib Eestis ja meie meeskonna tase on vormishoidmiseks sobiv. Jari on Kaljut paar viimast aastat jälginud. Ta tunneb hästi treenereid Fredo Getuliot ja Karel Voolaidi.»

Kas eksootiliste leegionäride värbamisega silma paistnud Kalju pakub ka Litmanenile lepingut?

«Ei tea, mida tulevik toob. Pole temaga sellest rääkinud. Äkki on Jaril kavas paari aasta pärast Eestis karjääri lõpetama tulla,» oletas Tehva.

Hollandis, Hispaanias, Inglismaal, Saksamaal ja Rootsis profileiba teeninud Litmanen naasis 2008. aastal kodumaale, sõlmides lepingu FC Lahtiga.

Kolm päeva tagasi 39. sünnipäeva tähistanud veteran on jätkuvalt heas vormis, sest kuulub järgmisel kolmapäeval võõrsil Maltaga kohtuva Soome rahvusmeeskonna ridadesse. 124 korda koondist esindanud Litmanen on löönud kodumaa eest 30 väravat.

Homme hommikul sõidab Kalju Soome, et pidada Vantaa hallis treeningmäng Aavo Sarapi juhendatava FC Atlantisega. Võimalik, et nädala lõpus võtab Litmanen taas osa Kalju treeningust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles