Ammann kindlustas MK-sarja üldarvestuses esikoha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Simon Ammann
Simon Ammann Foto: AP/ Scanpix

Vancouveri olümpial kaks kuldmedalit võitnud Šveitsi suusahüppaja Simon Ammann võidutses ka hooaja eelviimasel MK-etapil Lillehammeris ning kindlustas sellega ka MK-sarja üldvõidu.

Ammann on esimene Šveitsi suusahüppaja, kes MK-sarja üldarvestuses esikoha saanud, vahendab AFP.

28-aastane Ammann tegi ajalugu juba Vancouveris, kuna temast sai esimene suusahüppaja, kes suutnud võita neli individuaalset olümpiakulda.

Täna mõõdeti Ammanni hüpete pikkuseks 135 ja 133,5 meetrit ning ta teenis kokkuvõttes 274,5 punkti. Tema järel sai teise koha austerlane Gregor Schlierenzauer 271,4 punktiga (hüpped 135,5 m ja 132,5 m) ning kolmas oli poolakas Adam Malysz 265,9 punktiga (hüpped 135,5 m ja 127,5 m).

Üldarvestuses on Ammannil 1549 punkti, teine on Schlierenzauer 1346 punktiga ning kolmas on austerlane Thomas Morgenstern 899 punktiga.

Suusahüppe viimane MK-sarja osavõistlus peetakse pühapäeval Oslos ning seejärel toimub 20.-22. märtsini Sloveenias Planicas suusahüpete MM.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles