Medvedev autasustas medalivõitjaid ja pahandas taas ametnikega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Medvedev (vasakul) Jevgeni Pljuštšenkot autasustamas.
Dmitri Medvedev (vasakul) Jevgeni Pljuštšenkot autasustamas. Foto: COVI/ Scanpix

Venemaa president Dmitri Medvedev autasustas eile Vancouveri olümpiamängude medalivõitjaid ning tuletas spordiametnikele taas meelde, et nad võivad oma tööst ilma jääda, kuna Vancouver oli Venemaale läbi aegade halvim taliolümpia.

Medvedev jagas Kremlis toimunud tseremoonia käigus riiklikke autasusid 22 sportlasele, kes Vancouverist medaliga koju tulid, vahendab Reuters,

«Hästi tehtud! Saavutasite väga rasketes oludes võidu,» kiitis Medvedev.

«Teie medalid pole rooste poolt kahjustatud,» jätkas Medvedev. «Medalid pole seotud ametnike halva töö ja puudujääkidega, selle eest peavad vastutama spordibossid.»

Venemaa võitis Vancouverist ühtekokku 15 medalit, millest vaid kolm olid kuldsed. Lisaks ei suutnud Venemaa sportlased medalit võita ei meeste jäähokis ega ka iluuisutamise paarissõidus, mis siiani on olnud alad, kus Nõukogude Liidu ja Venemaa sportlased on domineerinud.

Kaks nädalat tagasi teatas Medvedev, et spordiametnikud peaksid lahkumisavalduse esitama ja ametist lahkuma. Kuigi president ei maininud ühtegi nime, otsustas ainsana ameti maha panna Venemaa Olümpiakomitee president Leonid Tjagatšov.

Eile teatas Medvedev, et kavatseb lähitulevikus erinevate spordialaliitude juhid enda juurde kokku kutsuda ning siis selgub ka see, kas keegi jääb oma tööst ilma. «Kindlasti teen peagi mingid järeldused, eelkõige puudutab see spordialaliite,» lubas ta.

Vancouverisse kulla järgi sõitnud, kuid hõbemedaliga leppima pidanud Torino olümpiavõitja Jevgeni Pljuštšenko pöördus Medvedevi poole palvega vaadata üle spordialade rahastamissüsteem. «Naasin tippsporti ja tahtsin Venemaale medali võita, aga kahjuks Venemaa Uisuliit mind ei aidanud,» ütles Pljuštšenko. «Nad ei toetanud ei mind, mu treenerit ega mu koreograafi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles