Rattaliit saadab sportlased Austraalia MMile äriklassis?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe.
Rein Taaramäe. Foto: Viesturs Serdans

Rahvusvahelise Jalgratta Liidu riikide edetabelis üheksandaks kerkinud Eesti saab praeguse seisuga maanteesõidu MMile välja panna aegade suurima koosseisu, saates võistlustulle üheksa sportlast.

Kõik näib tore olevat, kuid peamiselt Rein Taaramäe tulemustel põhinev edu tähendab Eesti alaliidule (EJL) kolossaalset väljaminekut, sest MM peetakse 29. septembrist 3. oktoobrini Austraalias Melbourne’is.

«Kui Eesti peakski üheksa kohta saama, siis nii palju rattureid me kindlasti MMile ei saada,» kinnitas Karlson. «Kuna reis on pikk ja kurnav, kaalume tõsiselt võimalust panna ratturid lennukis äriklassi. Tahame minna täispangale, mitte lihtsalt osalema.»

EJLi peasekretäri Urmas Karlsoni sõnul algavad turistiklassi lennupiletid 18 000 ja äriklassi piletid 50 000 kroonist.

Eesti asub esmaspäeval avaldatud UCI edetabelis 9. kohal, jäädes vaid 6 punktiga maha suurest rattariigist Belgiast.

Taaramäe hoiab parima Cofidise ja Eesti ratturina 15. positsiooni. Esikolmiku moodustavad hispaanlane Luis Leon Sanchez Gil (Caisse d'Epargne), sakslane André Greipel (Team HTC-Columbia) ja hispaanlane Alberto Contador (Astana).

Eilsel alaliidu üldkoosolekul kinnitati EJLi 2010. aasta eelarveks 5,4 miljonit krooni, mis on mullusest 800 000 võrra tagasihoidlikum. Olgu öeldud, et mõlemad eelarved sisaldasid 1,3 miljoni krooni suurust reservi.

UCI EDETABEL

1. Hispaania 453 punkti
2. Austraalia 175
3. Saksamaa 170
4. Uus-Meremaa 85
5. Tšehhi 60
6. Venemaa 31
7. Prantsusmaa 31
8. Belgia 27
9. Eesti 21
10. Slovakkia 21

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles